Opera Unite, PC'nizi sunucuya dönüştürüyor

Opera, yeni geliştirdiği Opera Unite ile dosya paylaşımını hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor

Opera'dan büyük yenilik

Norveçli Opera Software firması, geliştirdiği son teknoloji ile bilgisayarlarınızı birer web sunucusuna dönüştürüyor. Opera Unite adı verilen bu yeni teknoloji, internet üzerindeki istemci ve sunucu mantığını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Normal şartlarda internet üzerinde web siteleri ve paylaşılan dosyalar genellikle sunucu veya server olarak adlandırılan özel bilgisayarlarda durur. Bizler ise istemci olarak bu bilgisayarlara bağlanarak istediğimiz içeriğe ulaşırız.

Opera Unite, her PC'yi Opera tarayıcısı yardımıyla bir sunucuya dönüştürmeyi hedefliyor. Yani artık bu sayede veri paylaşmak ve veriye ulaşmak daha kolay olacak. Kullanıcıların tek yapması gereken PC'lerindeki paylaşmak istedikleri klasörü seçmek ve paylaşıma açmak. Bundan sonra bu klasöre ulaşmak isteyenler, belirlenmiş web adresi ile modern herhangi bir tarayıcı yardımıyla bu klasörün içeriğine ulaşabilecekler.

Opera Unite, bazı açılardan Microsoft Live Mesh'e benziyor ve Norveçli firmanın Mesh'e alternatif olması için geliştirdiği bir yazılım olarak dikkat çekiyor.

Opera Unite ile daha detaylı bilgiye resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Eğer karşılaştırmak isterseniz Microsoft Live Mesh sitesine de bu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları