Overwatch 2'nin gelmesi ile birlikte, Overwatch 1 tamamen "ölecek"

Blizzard, Overwatch 2'nin gelişi ile birlikte ilk Overwatch'ın tamamen "öleceğini" açıkladı.

Overwatch 2, Overwatch 1'i "öldürerek" gelecek

Ekim ayında Overwatch 2'nin yayımlanması ile beraber, ilk Overwatch arihe gömülecek. Geliştirici Blizzard, Reddit üzerinde bir geliştirici AMA'sı içerisinde Overwatch 2'nin yayımlanması ardından Overwatch 1'in sonlandırılması hakkında planlarını açık bir şekilde belirtti. Oyun direktörü Aaron Keller, 4 Ekim tarihinde oyununun yayımlanması ile beraber var olan canlı hizmetin yerini alacağını söyledi.

Yani, Overwatch 2 tamamen ilk oyunun yerini alacak. Ìkinci oyun büyük denge değişiklikleri, yeni haritalar, 6v6 oyun modundan 5v5 oyunlara geçiş ve diğer pek çok değişim getirirken aynı zamanda oyunu oynamanın tek yolu olacak.

Ayrıca bu Reddit AMA üzerinde başlangıçta Overwatch 2’de olmayacak Overwatch 1 içeriğinin neler olacağı da açıklandı. Sistem tasarımcısı Gavin Winter, Temple of Anubis ve Hanamura gibi haritaların özel oyunlarda kullanılabileceğini ancak başlangıçta diğer modlara dahil edilmeyeceğini söyledi.

Winter, bu haritaların potansiyel olarak yeni oyun modlarına dönüştürülmesi konusunda bazı fikirleri olduğunu ancak şu andaki planlarına göre bu potansiyelin ancak uzak gelecekte gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

AMA içerisinde bir başka noktada Keller, Overwatch 2’nin neden sadece üç yeni kahramanla (Sojourn ve Junker Queen adları ile ikisi Overwatch 2 beta’da şimdiden tanıtıldı) başlayacağını da açıklayarak geliştirici kaynaklarının başlangıçta Overwatch 2’nin PvE ve PvP bileşenleri arasında bölündüğünü, ancak ortak oyun içeriğinin gelişimi yavaşlarken rekabetçi çok oyunculu tarafın da etkilendiğini söyledi. Keller, gelecekteki sezonlar için gizli tuttukları bir tamamlanmış kahraman ve diğer içerikler hazinelerinin bulunmadığını vurguladı.

Ancak Overwatch 2 gelecek planlarında görüldüğü üzere ilerleyen zamanlarda daha fazla kahraman oynanabilir olacak ve Blizzard, her sezonluk güncelleme ile yeni bir kahraman eklemeyi amaçlıyor…