Palm OS Çince öğreniyor

Bilgisayar dünyasının Tayvanlı devi Acer bu Perşembe yaptığı açıklamayla ilk Çince destekli Palm kullanan avuçiçi bilgisayarı duyurdu.

Palm OS Çince öğreniyor

Cihaz, Çince karakterleri kabul etmesi ve İngilizce Çince çeviri yapabilmesi dışında Memory Stick adı verilen flash hafıza kartları ile MP3 çalabiliyor ve veri saklayabiliyor. PalmOS’u üreten ve lisanslayan Palm Solutions Group başkanı Gina Clark PalmOS destekleyen avuçiçinin “Çin gibi hızla büyüyen ve önem kazanan bir pazara sunulan harika bir cihaz” olduğunu belirtiyor.

Haziranda Acer Palm OS tabanlı cihazını senenin son çeyreğinde piyasaya sürmeyi düşündüğünü açıklamıştı. Acer’ın daha önceki açıklamaları ise Microsoft Pocket PC 2002 işletim sistemi kullanan bir cihazı da bu ay başında üretmeye başladığını söyledi.

Tayvan ve Çin pazarı Pocket PC ve Palm tabanlı avuçiçi cihazlarla dolu ancak bunların çok azı Çince’yi destekliyor. Clark’ın açıklamasında cihazın fiyatı ya da piyasaya kesin çıkış tarihi hakkında bilgi bulunmuyor ve bu konuda hiçbir Acer yetkilisi henüz bir tarih belirtmedi.

Cihazın özellikleri arasında bulunan İngilizce – Çince sözlük iki dil arasında kelimeleri çevirebiliyor ve ses kayıt için bir mikrofon da bulunuyor. Palm ve Acer Palm OS ve çekirdek fonksiyonlarını Çince’ye çevirmek için ortak çalışıyorlar. Clark açıklamasının sonunda Palm ile ilerde de çalışmayı ve ortak projelere imza atmayı dilediğini belirtiyor.

Bilgi: www.acer.com

Okuyucu Yorumları