Parolanızı çalan Instagram uygulaması!

Instagram hesabınıza kimlerin baktığını görmenizi sağlayacağını iddia eden uygulama, can yakıyor!

Bu uygulamaya sakın inanmayın

Bir uygulamanın App Store ve Google Play'e girmiş olması, onun yüzde yüz güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Bunun en son örneği, Instagram kullanıcı adınızı ve parolanızı bir sunucuya gönderen şu üçüncü parti Instagram istemcisi: "Who Viewed Your Profile -- InstaAgent".

Profilinize kimin baktığını söylediğini iddia eden uygulama, Peppersoft geliştiricisi David L-R tarafından incelendi ve uygulamanın kullanıcı adı ve parolanızı şifresiz, düz metin olarak instagram.zunamedia.com adlı bir sunucuya gönderdiği ortaya çıktı.

Bu adresin Instagram ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Parolaların şifrelenmeden gönderilmesi, sadece uygulama geliştiricisinin değil, ağ trafiğinizi inceleyecek herhangi birinin parolanızı rahatça görebilmesi anlamına geliyor.

David'e göre uygulama, sizden izin almadan Instagram hesabınızda fotoğraflar yayınlayabiliyor. Uygulama, yarım milyon kez indirilmiş görünüyor. Bu size fazla gibi gelmeyebilir, ancak yarım milyon kişinin parolalarının ele geçmiş olma ihtimali var.

Şüpheli uygulama şu an itibariyle App Store ve Google Play'de görünmüyor, bu yüzden onu yanlışlıkla yüklemekten çekinmenize muhtemelen gerek yok. Ancak uygulamayı yüklediyseniz, onu kaldırıp parolanızı değiştirmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları