PC monitörlerinde Samsung'a büyük şok!

Çoğumuzun görmezden geldiği konuda tüm dev şirketler kan ağlıyor; iki tanesi hariç...

Samsung'a büyük şok!

IDC'nin yaptığı analize göre PC monitör marketi 2013'ün son çeyreğinde zayıfladı. Ancak Dell ve HP, market pozisyonunda gelişim göstererek aşama kaydettiler. Son çeyrekte 34.9 milyon ünite sevk edilirken bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.4, önceki yıla göre ise yüzde 3.8 düşüş anlamına geliyor.

IDC'nin hazırladığı rapora göre genel PC monitör marketinde bir düşüş gözlemlense de Dell ve HP bazı gelişimler gösterdi. Dell market payını arttırarak yüzde 12.7'den yüzde 14.2'ye yükseltti. Bu arada sevk kapasitesini de genişleten şirket, yüzde 7.7 ile raporda yer almayı başardı. Benzer senaryo HP için de geçerli. Market payını yüzde 10.8'den yüzde 12.2'ye yükselten HP, sevk oranını da yüzde 9.3 arttırdı.

Son çeyrek PC monitörü bakımından bu iki şirket dışında kimseye yaramadı. Samsung yüzde 23.3'lük düşüşle şok yaşarken, LG küçük bir dalgalanma ile yüzde 1.9'luk kayıp yaşadı. Lenovo'nun ise sevk oranında yüzde 15.1'lik bir düşüş görüldü.

IDC analizinde sonuçlara bakarak bir tahminde de bulunmuş. Bilgilere göre IDC, 2014'ün ilk çeyreğinde PC monitör marketinde düşüşün süreceğini ve 31.7 milyon üniteye kadar ineceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları