Philips'in e-kağıdı gerçek kağıdı bitirir mi?

Kağıt çok uzun süredir hayatımızda ama sona yaklaşıyor olabilir mi? Philips'e göre; evet!

Kağıdın sonu geldi mi?

Teknoloji konusunda çalışmalar sürdüren bilim adamları sürekli hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler üretmek için uğraşıyorlar. Philips de yeniliklere verdiği önem ile tanınan firmalardan biri. Firmanın son duyurduğu yeniliği ise bir e-kağıt projesi. Aslında Philips'in bu konuda 2007'den yılından beri çalıştığı biliniyor ama iki yıl sonunda önemli aşamalar kaydedilmiş durumda.

Firmanın son geliştirdiği elektronik kağıt, daha önce pek denenmemiş bir teknik kullanıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz e-kağıt çalışmaları LCD ekranlar üzerinde, piksellerden ıoluşmuş görüntüler sunuyordu. Philips ise bunun yerine elektroforez kullanarak bir e-mürekkep uygulaması deniyor. Bu teknik ile renkler dijital ortamda tercih edilen RGB yerine, matbaalarda kullanılan CMYK mantığı ile oluşturuluyor. Voltaj ile renkler iki farklı tabaka üzerinde oluşturulup üst üste bindiriliyor ve renkli görüntü oluşturuluyor.

Philips bu çalışmanın halen geliştirilmekte olduğunu ve kullanıma geçmesi için henüz önümüzde bir kaç yıl olduğunu duyurdu.

Okuyucu Yorumları