Philips Smart TV'ler artık daha da akıllı

Philips, televizyonlarını daha da akıllı yapacak yeniliğini ortaya çıkardı!

Smart TV'lere bulut dokunuşu

Philips markalı televizyonları dünyada ve Türkiye'de pazara sunan TP Vision, Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen, CHIP Online Yayın Yönetmeni Cenk Tarhan'ın da yerinde izlediği IFA Fuarı'nda bugün Philips Smart TV platformunun bulut tabanlı hizmetleri de kullanacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte Philips Smart TV ile Cloud TV, Cloud Explorer ve Cloud PVR uygulamasını da içeren büyüklükte bulut özellikli TV hizmetleri yelpazesini entegre etmiş oldu.

Bulut tabanlı hizmetler arasında yer alan Cloud TV, Philips Smart TV'lere bulut üzerinden aktarılan yüzlerce TV kanalı sağlıyor. Cloud Explorer kullanıcıların, yerleşik ve güvenilir bulut depolama sağlayıcılarının depoladığı video ve fotoğraflarını görüntülemelerine ve müzik arşivlerini karıştırmalarına olanak tanıyor. Cloud PVR uygulamalarını kullanan tüketiciler, artık TV yayınlarını buluta, depolama cihazlarına ihtiyaç duymadan kaydedebiliyor.

Yeni bulut tabanlı hizmetler 2012 ve sonrasında piyasaya sürülen tüm Philips Smart TV modelleriyle uyumlu.

Cloud TV, kablo TV'nin sınırlarını aşıyor

Cloud TV, kablo TV'nin sınırlarını aşıyor

Cloud TV, kablo TV'nin sınırlarını aşıyor

Cloud TV, yüzlerce yerel, uluslararası ve tematik kanalı internet üzerinden Philips Smart TV'lere aktararak TV izleme deneyimini bir sonraki aşamaya taşıyor. Çoğu ücretsiz olarak izlenebilir olan çok çeşitli premium ve premium olmayan kanala erişim olanağı da artık çok kolay. Philips Smart TV ana ekranındaki kullanımı kolay Cloud TV uygulamasında, tüm izlenebilir kanallar türü ve popülerliğine göre düzenlenmiş olarak görüntülenebiliyor ve yine kolayca aratılabiliyor.

Cloud Explorer içerik paylaşımını kolaylaştırıyor

Philips Smart TV'lerde hayata geçen Cloud Explorer ile ise, kullanıcıların bulutta depolanan fotoğraflar, videolar, yüzlerce film ve müziğe kolayca erişim sağlamasına olanak tanınıyor. Bu özel uygulama, kişisel bulut alanında depolanmış ve türüne göre düzenlenmiş tüm oynatılabilir dosyaları görüntülüyor; müzik, videolar ve fotoğraflar ayrı ayrı klasörlerde düzenleniyor. Cloud Explorer Uygulaması, Dropbox tarafından destekleniyor ve Dropbox'a kayıtlı kullanıcılar kendi hesaplarını kullanabiliyor. Cloud Explorer, artık tüm Philips Smart TV'lerde kullanılabiliyor.

Cloud PVR buluta ses kaydı olanağı sağlıyor

Cloud PVR uygulaması, kullanıcıların TV programlarını buluta kaydetmesine olanak tanıyor. Cloud PVR, SD içeriği için 4,99 Euro ve HD programları için 9,99 Euro tutan aylık abonelik ile ücretli bir hizmet. Cloud PVR şu anda Almanya, Avusturya ve İsviçre'de kullanılabilir durumda. Almanya ve Avusturya Philips Cloud PVR, halka açık yayın hizmetlerinde kullanılırken İsviçre'de özel programlarla da kullanılabiliyor. Uygulamanın 2014 yılında daha fazla ülkeye taşınması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları