Rambus, çok daha iyi mobil kameralar peşinde!

Yeni, çok daha iyi cep kameraları, bu habere göre çok da uzağımızda olmayabilir!

Cep kameralarında devrim!

Rambus, görüntü-oluşturma (imaging) piyasasını etkileyecek iki teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bu teknolojilerden gerçeğe dönüşmeye en yakın olanı, Binary Pixel. Bir görüntü sensörü olan Binary Pixel, firmaya göre yaptığı dört geliştirme sayesinde çok daha iyi video ve fotoğraflar kaydedebiliyor. DSLR kalitesinde dinamik aralığı cebe ve tüketici kameralarına getiren teknoloji, ön işlemeye gerek duymadan HDR video ve fotoğraflar çekebiliyor. Aynı zamanda düşük ışığa daha çok duyarlı olan kamera, gelişmiş stop-motion performansı sunuyor.

Şu anki CMOS teknolojisini kullanan çözüm, çip-üzerinde-sistemlerle (SoC) uyumlu. İlk olarak MWC 2013'te duyurulan teknoloji, pikselleri oversample'layarak her piksel için daha fazla ham veri topluyor.

Rambus'un üzerinde çalıştığı ikinci teknoloji ise "internet of things"in vazgeçilmez sensörü olmaya aday. Rambus'un "lenssiz akıllı sensör" olarak adlandırdığı sensör, lens yerine "kırınım tekniğinden" faydalanıyor. Bu, kameranın fiziksel boyutunun çok daha küçük, alan derinliğinin daha iyi olması anlamına ve daha ucuz ve sağlam bir çözüm anlamına geliyor.

Pratikte ise güvenlikten doğal kullanıcı arayüzlerine, sağlıktan fitness'e teknolojinin kullanılabileceği sayısız alan olabilir. Rambus'tan Carolyn Robinson, yaptığı açıklamada lenssiz sensörün henüz bir prototip aşamasında olduğunu ve birkaç sene içinde piyasaya sürülme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları