Resim & Grafik editörleri

Resim dosyalarınızı düzene koymanızı sağlayacak kolay kullanımlı, bol işlevli programlar yazımızda

Resim Editörleri

Genelde ücretsiz ve kolay kullanımlı resim ve fotoğraf editörlerini Windows işletim sisteminize yükleyip resim ve grafiklerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu resim ve grafik editörleri BMP, DIB, JPEG, GIF, hareketli GIF, PNG, PCX, TIFF ve TGA gibi önemli resim formatlarının hemen hepsini açabiliyor, formatları birbirlerine çeviriyor ve üzerinde işlem yapılmasına izin veriyor.

Günümüzün grafik işleme yazılımları sadece resimleri görüntüleme yapmakla kalmıyor bunların yanında birçok formatta müzik ve video dosyalarını tanıyıp oynatabiliyorlar. Hatta çok kaliteli resimlerinizi büyük parçaları bölüp posterler de hazırlayabilirsiniz Bu günlerde sahip olduğu işlevlerle öne çıkan tamamen ücretsiz resim ve grafik editörleri hakkındaki detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Resimleri İzleyin ve Düzenleyin

Resimleri İzleyin ve Düzenleyin

Paint.NET

Kurulumu sadece 4.5 mb olan Paint.NET tamemen ücretsiz bir Photoshop alternatifi. Gelişmiş plug-inleriyle ve layer nitelikleriyle dikkat çekiyor. Bir çok resim eklentisini varsayılan olarak destekleyen Paint.NET, sayfasından indirebileceğiniz eklentileriyle mesleği grafikerlik olmayan kişilerin nerdeyse tüm Photoshop imkanlarına sahip olmasını sağlıyor. Tamamen açık kaynak olan Paint.NET hakkındaki daha önceki incelememizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Paint.NET'i indirin

IrfanView

IrfanView başarılı bir resim ve grafik editörü olmakla beraber, bünyesinde güncel ses ve video formatlarını barındırıyor ve dolayısıyla ses ve video dosyalarını oynatabiliyor. Standart bir resim ve grafik düzenleyicisinin yaptığı bütün işleri ücretsiz bir yazılım olan IrfanView ile de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu editör BMP, DIB, JPEG, GIF, hareketli GIF, PNG, PCX, TIFF ve TGA resim biçimlerini destekliyor. Aşağıda indirme linkini göreceğiniz programın en son sürümünde birden çok dosya üzerinde aynı işlemi yapabilme imkanı, yeni birçok resim ve video biçimi desteği ve resimler üzerinde temel efektleri verme özellikleri eklenmiş. Çoklu tarama ve düzenleme seçeneği sayesinde resimler arası geçiş efektleri, birleştirme, kesme ve biçme işlemlerini oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz üreticinin web sayfasından programınız için sürekli güncellenen eklentileri yükleyebilir programınızı daha da işlevsel hale getirebilirsiniz.

IrfanView'i İndirin

FastStone Image Viewer

Kullanıcı dostu bir resim görüntüleme, dönüştürme ve düzenleme yazılımı olan FastStone Image Viewer ücretsiz bir programdır. Ellinin üzerinde resim formatını destekleyen bu kolay kullanımlı yazılım BMP, DIB, JPEG, GIF, hareketli GIF, PNG, PCX, TIFF ve TGA gibi en bilindik resim biçimlerini birbirlerine dönüştürebiliyor. Bünyesinde barındırdığı yüksek kaliteli bir büyüteç ve 150'den fazla geçiş efektine sahip müzikli slayt gösterisi, kayıpsız JPEG geçişleri, tarayıcı desteği ve histogram sayesinde zevkli ve bol işlevli bir kullanım sunuyor.

FastStone'yi İndirin

Albüm Oluşturun Web'de Paylaşın

Albüm Oluşturun Web'de Paylaşın

Web Album Generator

Web Album Generator ile web ortamından resim çekebilir ve görüntü alabilir, resimlerinizi düzenleyebilir, resimlerinizden çeşitli albümler hazırlayabilir ve ayrıca resim albümleriniz ile müzikli slayt gösterileri ve ilgi çekici sunumlar hazırlayabilirsiniz.
Bu yazılımı kullanarak istediğiniz resim dosyanızın program üzerinde HTML kodunu alabilirsiniz böylece aldığınız kodu sitenize koyarak net ortamında dilediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca program üzerindeki resimlerinizi albüme eklerken resimlerinizin isim, dosya türü gibi bilgilerini düzenleyebilir ve resimlerinize özel notlar ekleyebilirsiniz. Resimlerinizin üzerine konuşma balonları, metin ve daha başka resimler yapıştırabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu faydalı yazılımı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Web Album Generator'ü İndirin

JAlbum
JAlbum adlı web üzerinden albüm yayınlama programı ile harikalar yaratabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi bir albüm hazırlama programı olan JAlbumu kullanmak oldukça kolay. Siz sadece albüme koymak istediğiniz resimleri ve programda albüm çeşitlerinden kullanmak istediğinizi seçiyorsunuz. Daha sonra albümünüzü web sayfası olarak ya da exe dosyası olarak kaydediyorsunuz. Ücretsiz bir yazılım olan JAlbum'ün sürekli güncellenen web sayfasından farklı albüm seçeneklerini de indirip programınıza entegre edebilirsiniz.
JAlbum'ü İndirin

Resimlerinizi Hem Yayınlayın Hem Bloglayın

Resimlerinizi Hem Yayınlayın Hem Bloglayın

Picasa

Ücretsiz ve oldukça başarılı bir resim editörü olan Picasa ile tatil anılarınızı dijital ortamda sunabilir ve web'de yayınlayabilirsiniz. Picasa resimlerinizi yayınlamanıza gerçek anlamda olanak sağlıyor. Resimlerinizi bilgisayarınızdan çıkararak yolculuk etmelerini istiyorsanız, Picasa bunu verdiği E-Mail olarak gönderme(ya da mailinize ekleme) seçeneği ile sunuyor. Picasa'nın son versiyonu Outlook Express gibi bir E-Mail gönderme programını içinde barındırıyor. Kullanımı oldukça basit olan bu seçenek ile resim ve yazınızı düzenleyip, iletinizi E-Mail yoluyla birkaç mouse tıklaması yardımıyla gönderebilirsiniz. Picasa ile beraber Google-Blog sayfasınıza resimlerinizi de yapıştırabilir ve herkesle paylaşabilirsiniz.Bunu yapabilmek için Picasa programındaki Bloglayın! seçeneğini tıklayın. Eğer bu hizmeti kullanamıyorsanız ücretsiz üyelik işlemleri hakkındaki bilgilere Picasa asistanından ulaşabilirsiniz. Google'da hesap sahibiyseniz programı linkten hemen indirebilirsiniz.

Picasa'yı İndirin

Poster Yapın

Poster Yapın

PosteRazor

PosteRazor, yüksek çözünürlüklü fotoğrafları poster haline getirmenize ve yazıcıdan bastırmanıza yardımcı olan açık kaynak kodlu, ücretsiz bir programdır. Yazılım poster yapmak üzere hazırladığınız resimleri A3, A4 gibi standart parçalara ayırıp, bu parçaları birleştirerek büyük posterler elde etmenizi sağlıyor. Bu yazılım sayesinde büyük ölçekli bir yazıcınız olmasa bile büyük duvar posterleri hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yazılıma yüksek çözünürlüklü resim dosyası sağlamak ve istediğiniz boyutu ayarlara girmek. BMP, DDS, Dr. Halo, GIF, ICO, IFF, JBIG, JNG, JPEG/JIF, KOALA, LBM, Kodak PhotoCD, MNG, PCX, PBM, PGM, PNG, PPM, PhotoShop PSD, Sun RAS, TARGA, TIFF, WBMP, XBM, XPM gibi birçok resim formatını destekleyen yazılım PDF Output seçeneğini kullanarak hazırlamış olduğunuz dosyaları yüksek kalitede fakat sağlam bir sıkıştırmayla saklayabilme imkanı sağlıyor ve bu dosyaları PDF olarak print ettirebiliyor.

PosteRazor'u İndirin

Okuyucu Yorumları