Rockstar Games, GTA 6 hack'ini kabul etti; bir açıklama ile hayranların yüreğine su serpti

Rockstar Games hack’lendiğini kabul etti; ancak GTA 6 ile ilgili geliştirmelerin bu saldırıdan etkilenmediğini söyleyerek oyunu bekleyenlerin yüreğine su serpti.

Rockstar Games, GTA 6 hack'ini kabul etti

Rockstar Games, geçtiğimiz gün uğradığı ve bir bilgisayar korsanının stüdyonun gizli bilgilerine ve bir sonraki Grand Theft Auto oyununun ilk görüntülerine erişmesiyle sonuçlanan önemli bir ağ saldırısına ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

Sızıntıyla ilgili olarak Rockstar, "Bir sonraki oyunumuzun tüm ayrıntılarını sizinle bu şekilde paylaştığımız için son derece hayal kırıklığına uğradık" dedi ve devam etti: “Siz oyuncularımıza beklentilerinizi gerçekten aşan bir deneyim sunmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek."

Neyse ki, saldırı stüdyonun geliştirme süreçlerini çok fazla engellememiş gibi görünüyor, zira firma ayrıca, “Şu anda canlı hizmetlerimizde herhangi bir kesinti veya devam eden projelerimizin gelişimi üzerinde uzun vadeli bir etki beklemiyoruz” dedi.

Çalınan veriler pazar günü internete sızmaya başladı ve korsanlar, GTA 5 ve 6 kaynak koduna erişimin yanı sıra GT6’nın "test derlemesini" internete verdiler. Oyunun ilk derlemesinden alınan bol bol ekran görüntüsü ve video o zamandan beri sosyal medyada dolaşıyor. Take-Two Interactive bu sızıntıların çoğunu sildirmeyi başardı.

Rockstar, durum ile ilgili yayınladığı mesajı hayranlara destekleri için teşekkür ederek ve bir sonraki Grand Theft Auto'yu "hazır olduğunda" uygun bir tanıtımla açıklayacağını söyleyerek bitirdi.