Samsung, Bambaşka Bir Yapıya Bürünebilir!

Bu iddialar doğruysa, Güney Koreli dev, mevcut yapılanmasını yakında tamamen değiştirebilir!

Samsung'da büyük değişim zamanı!

Teknoloji devi Samsung'un bir süredir karmaşık bir yeniden yapılanma programı üzerinde çalıştığı biliniyor. Firma bu doğrultuda son zamanlarda kendi çekirdek birimleri üzerinde çok fazla bir ağırlık oluşturmaya başlayan diğer birimlerini satma yoluna gidiyordu. Güney Koreli dev ayrıca daha sade bir firma yapılanmasına yönelik bazı adımlar da atıyordu.

Konuyla ilgili yeni bir rapor ise firmanın System LSI birimin altındaki dökümhane birimini yeniden yapılandırmayı düşündüğünü ve böylece bunu sistematik olarak daha da büyütmeyi hedeflediğini işaret ediyor. Firmanın tasarım ve üretim operasyonlarını yeni iş üniteleri şeklinde ayırarak onları fabrika dışı ve dökümhane olmak üzere iki ayrı birimlere dönüştüreceği belirtiliyor.

Samsung'un System LSI birimi temelde dört çekirdek bölüm oluşuyor. Bu bölümler mobil işlemciler geliştiren yonga üzeri sistem ekibi, kamera sensörleri ve ekran sürücü yongaları üzerinde çalışan LSI geliştirme ekibi, dökümhane iş ekibi ve destek ekibini içeriyor.

Firmanın sadece araştırma ve tasarımla ilgili birimini yonga üzeri sistem ve LSI geliştirme ekiplerini bir araya getirip onları dökümhane işlerinden ayırarak yeniden biçimlendireceği iddia ediliyor.

Okuyucu Yorumları