Samsung Galaxy Note 5 geliyor!

Galaxy Note 5'le ilgili önemli bir işaret, Samsung'un kendi web sayfasında ortaya çıktı!

Galaxy Note 5'ten yeni işaret

Son dedikodular, Galaxy Note 5'in Ağustos ayında gelebileceğini söylüyor. Bunun nedeni, Galaxy S6'nın beklenenin altındaki satışları olabilir. Samsung elbette rakibi Apple'ın yeni telefonlarının gölgesinde kalmak istemiyor ve bunun için Galaxy Note 5'i Eylül'deki IFA'yı beklemeden tanıtabilir.

Note 5'in çok yakın olduğuna dair yeni bir işaret ise Samsung'un güncellenen resmi web sitesinde ortaya çıktı. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge sayfalarının kaynak kodunda yapılan keşif, SM-N920 ve SM-N925 model numaralarını açığa çıkardı. Bu keşif, Note 5'in çıkış tarihinin yakın olduğu şeklinde yorumlanabilir. Söz konusu sayfada Galaxy S6 ve S6 Edge'in ters çevrildiğinde ön kamerasının neden hareket ettiği açıklanıyor. Sayfaya göre bunun nedeni, fotoğraf çekerken ve video kaydederken yaşanan titreşimleri minimuma indirmeye yönelik Optik Görsel Sabitleme (OIS) işlevi. Samsung'un yeni telefonu Galaxy Note 5'in de aynı ön kamerayla gelmesi bekleniyor.

Galaxy Note 5'in 5,67 inç'lik Super AMOLED QHD ekranla, 64-bit işlemcili Exynos 7422 SoC'yle gelmesi bekleniyor. Note 5'in 4GB RAM ile geleceği daha önce Sammobile tarafından "doğrulanmıştı."

Okuyucu Yorumları