Samsung ve Apple'ın patent savaşları sürüyor

Samsung ve Apple patent ihlali davaları için mahkeme mahkeme gezmeye devam ediyor!

Samsung temyiz istedi!

Koreli elektronik devi Samsung, ezeli rakibi Apple ile uzun süredir sürdürdüğü patent ihlali anlaşmazlığını yeni bir boyuta taşıyor.

Apple 2011 yılında birkaç iPhone patentini ihlal ettiği gerekçesiyle Samsung hakkında bir dava açmıştı. Detaylı jüri değerlendirmesi sonucu tasarım ve paketlemeyle ilgil patent ihlali yapıldığı sonucuna varılarak ABD Bölge Mahkemesi tarafından Samsung'a 930 milyon dolar tazminat cezası kesilmişti.

Samsung tarafından ABD Federal Temyiz Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu üç yargıçtan oluşan jüri kurulu konuyu yeniden ele aldı. Yapılan yeni değerlendirme sonucu tüm itirazlar kabul edilmese de nihai karardan 382 milyon dolar indrime gidilerek ceza 548 milyon dolar seviyesine düşürülmüştü.

Samsung, yeni bir itiraz hamlesiyle birlikte bu cezayı kolay kolay kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etti. Kararın mahkeme tarafından yeniden gözden geçirilmesini isteyen şirket terar temyize gidilmesini talep etti.

Mahkemeden nasıl bir sonuç çıkacağını kestiremesek de Samsung ve Apple'ın uzun bir süre daha mahkeme koridorlarını aşındıracağını söylemek hiç de zor değil!

Okuyucu Yorumları