Samsung ve Oppo'ya "çöp uygulama" şoku!

İki büyük cep devinin başı, telefonlarında yüklü gelen ve silinemeyen onlarca uygulama ile dertte!

İki deve "çöp uygulama" şoku!

Çinli bir tüketici grubu, Samsung ve Oppo markalarının akıllı telefonlarında "bloatware" adı verilen, telefonla gelen ve silinemeyen uygulamalara yer verdikleri gerekçesiyle Şangay Tüketici Konseyi'ne şikayette bulundu.

Tüketiciler şikayetlerinde, akıllı telefonların varsayılan olarak, sistem kaynaklarını ve hafıza birimlerini gereksiz yere tüketen uygulamalarla (bloatware) beraber geldiklerini ve daha sonradan bu uygulamaları kaldırmanın imkansız olduğunu söylediler.

Cihazlarla birlikte yüklü olarak gelen uygulamaların, sistem kaynaklarını tüketerek, akıllı telefonlara gereksiz yere yük bindirdiği ve çoğunun da yararsız uygulama olduğu söylendi. Özellikle Çin'de büyük tepkilere yol açan bu konuyla ilgili Şanghay Tüketici Hakları Koruma Komisyonu, Oppo ve Samsung aleyhine yasal işlem başlatma kararı aldı.

Bazı kullanıcılar Samsung'un TouchWiz ve bir takım uygulamalarının gereksiz yere "şişkinlik" yarattığını söylese de, Galaxy Note 3'ün Çin pazarında 44 adet önceden yüklenmiş uygulamayla gelmesi konuyu apayrı bir boyuta taşıdı. Oppo Find 7a modelinin varsayılan olarak 71 farklı uygulama içermesi ise daha kötü bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Okuyucu Yorumları