Samsung, yeni tekliften önce düşünmek istiyor

Samsung, 2008 yılında satın almaya çalışıp başaramadığı teknoloji devi için bu kez kararsız!

Samsung bu kez daha dikkatli!

Teknoloji firmaları, SanDisk'i satın almak için büyük çaba sarf ediyor. Samsung, 2008 yılında firmayı satın almaya çalışmış ve başarılı olamamıştı. Koreli devin yeni bir hamle yapması beklenirken, sürpriz bir haber geldi: Samsung, bu kez seçeneklerini düşünmek istiyor. Söylenenlere göre SanDisk'e teklif götüren firmaların arasında Micron Technology, Tsinghua Unigroup ve Western Digital de bulunmakta. Samsung'un da adaylardan biri olduğu düşünülüyordu ancak raporlara göre firma, bu satın alımda kayda değer bir kar elde etmeyeceğine karar vermiş durumda.

Görünene göre bu satın alım Samsung için çok fazla sinerji oluşturmayacak ve Dünya'nın SSD marketinin yüzde 40'ı zaten Samsung'un elinde. SanDisk aynı zamanda hafıza kartları ve dahili hafıza marketlerinde de boy gösteriyor ancak bu durum, Samsung için yeterli değil gibi görünüyor.

2008 yılında Samsung, SanDisk için 5.85 milyar dolar önerdiğinde firma, SanDisk'in hisse değerlerinin hızlı bir düşüşe geçmesi ile beraber fiyatı değiştirmişti ve yeni teklif, SanDisk tarafından kabul edilmemişti. Daha önce bahsedilen etkenler düşünüldüğünde, Samsung'un teklif süresinin sonuna kadar seçeneklerini tartması ve SanDisk'e bir kez daha teklif verip vermeyeceğine karar vermesi beklenebilir...

Okuyucu Yorumları