SanDisk'ten 32 Gb'lık flash sabit disk

Ve SanDisk'in flash belleklerden oluşan, iki kat hızlı 32 Gb'lık sabit diski karşınızda!

32Gb flash sabitdisk

SanDisk flash belleklerden oluşan ilk yüksek kapasiteli sabit diskini dizüstü bilgisayarlar için üretti.

SanDisk'in bugün duyurduğu yeni sabit diski tamamıyla flash belleklerden oluşuyor ve hiçbir mekanik parça içermiyor. Klasik sabit disk teknolojisinden tamamıyla farklı bir teknolojie sahip olan flash sabit disklerde hareket eden hiçbir parçanın bulunmaması hem veri güvernirliği hem de hız açısından kullanıcılara daha iyi bir seçenek sunuyor.

Yeni sabit disklerin dizüstü bilgisayar kullanıcılarına sağladığı bir diğer fayda ise ürünün daha az enerji kullanması. SanDisk pazarlama direktörü Doreet Oren'in bildirdiğine göre flash sabit disk kullanılan sistemlerde pil ömrünü %10'a varan oranlarda arttırmak mümkün.

Yeni sabit disk teknolojisinin belki de en önemlisi sayılabilecek artısı ise diske yazma ve okumanın daha hızlı olması. SanDisk'in yaptığı testlere göre flash sabit disk kullanılan sistemlerde Windows Vista'nın açılış süresi 35 saniye iken, klasik sabit disklerin kullanıldığı sistemlerde bu süre 55 saniye olarak gerçekleşmiş.

Ancak yeni ürünün bütün artılarına rağmen, şimdilik birçok kullanıcının uzak durmasını sağlayacak tarafı ise ürünün fiyatı. 32 Gb'lık bir flash sabit diskin fiyatı 600 $. SanDisk de bunun farkına varmış olacak ki, 32 Gb'lık sabit diski henüz son kullanıcılara sunmuş değil. Şimdilik sadece disüztü bilgisayarların içinde kullanılacak sabit diskin askeri ve bilimsel amaçlarla kullanılması amacıyla 256 Gb ve daha fazla kapasiteye sahip versiyonlarının da yakın zamanda üretileceği duyuruldu.

Bu arada flash bellek teknolojisinden oluşan yeni veri saklama donanımına, ortada disk kalmamasına rağmen hâla sabit disk demek ne kadar doğru bilinmez ama en azından ürünün yeni bir ismi olana dek sabit disk demek en kolayı.

Okuyucu Yorumları