Sinir bozan Android uygulamaları!

Bu uygulamalar, gösterdiği reklamlarla, pilimizi bitirmesiyle ve fazlasıyla bizi çok kızdırıyor!

En arsız Android uygulamaları

Android uygulamalarının büyük çoğunluğu iyi olmak bir yana, oldukça vasatlar ve çok sayıda verinize de erişebiliyorlar. Bazıları ise pilinizi gereksiz yere harcıyor veya uyarı alanınızda reklam gösteriyorlar. Bunlar arasında ünlü firmaların yazılımları da var. Bu yazımızda en sinir bozan Android uygulamalarından bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyoruz:

Gereksiz uyarılar: Instagram

Birkaç hafta önce Android için sunulan Instagram'daki en önemli sorun, varsayılan uyarı ayarının Instagram'daki kişilerinizin güncellemeleriyle sizi rahatsız edecek biçimde ayarlanmış olması (arkadaşlarınız Instagram'a katıldığında). Bu uyarıyı kapatmak için ayarlarınızı değiştirmelisiniz.

Bir spam'cı daha: Gun Bros.

Hızlı aksiyon oyunu Gun Bros, uyarı alanınızda reklamlar göstermekten kendisini alıkoyamıyor. Bu reklamları kapatmak için Gun Bros'un ayarlar menüsüne göz atmalısınız.

Pil canavarı, kilitlenen ve yanıltıcı uygulamalar

Pil canavarı, kilitlenen ve yanıltıcı uygulamalar

Pil canavarı: Angry Birds

Angry Birds, Android'de ücretsiz, reklam destekli olarak sunuluyor. Ancak bu reklamlar, Purdue University'nin bir araştırmasına göre pilinizin daha hızlı tükenmesine yol açıyor. Microsoft ile beraber gerçekleştirilen teste göre reklamlar, uygulamanın pil tüketiminin yüzde 75'ini ele geçirebiliyor. Araştırmalara göre Angry Birds'ün harcadığı enerjinin yüzde 18'i oyun bileşenlerine, yüzde 45'i ise üçüncü parti reklamlara gidiyor.

Yanıltıcı: Triple Town

"Freemium" olarak adlandırılan uygulamalar, ücretsiz olarak sunuluyorlar ancak uygulama içerisinden size bir şeyler satarak gelir elde etmeye çalışıyorlar. Bunlardan bir tanesi de TripleTown. Oyun oldukça eğlenceli ve bağımlılık yapıcı; ancak "sınırsız sıra" satın almadan oyunu "ücretsiz" olarak oynamanız ve keyif almanız pek mümkün olmuyor.

Durmadan çakılıyor: Facebook for Android

Sosyal ağlar, arkadaşlarınızda sürekli olarak bağlanmak anlamına geliyor. Ancak dünyanın en büyük sosyal ağının mobil uygulaması sıkça kilitlendiğinde bu, pek mümkün olmuyor.

Spam yağmuru, veri canavarı, pil canavarı...

Spam yağmuru, veri canavarı, pil canavarı...

Spam yağmuru: MySettings

JQ Soft tarafından geliştirilen MySettings, giriş ekranlarınıza otomatik döndürme, uçak modu, ağ modu, fener, Bluetooth gibi özellikler için açma kapama widget'ları yerleştirmenize izin veriyor. Ancak uygulama reklam destekli olarak çalışıyor ve reklamlar, uyarı alanınızda gösteriliyor. Gösterilen reklamlar ise çoğunlukla spam niteliğinde: "iPad 2 kazandınız!" gibi.

Veri canavarı: Google+ Hangouts

Birden fazla kişiyle sohbet etmek çok iyi bir fikir, ancak Google+ Hangouts'un veri tüketimi kotanızı yiyip bitirebilir. Hangouts, sadece iki dakikalık videolu sohbette 30MB tüketebiliyor ve bu, Skype'ın yaklaşık 6 katına denk geliyor.

Pil bitirici: Google Maps

Google Maps'i arada sırada kullanıyorsanız, pilinizi tüketmeyebilir. Ancak sıkça kullanıyorsanız, yedekleme, konum hizmetleri, GPS gibi özellikleri kullanması nedeniyle pilinizi hızla tüketecektir.

Abartılan uygulama ve gizlilik istilacıları

Abartılan uygulama ve gizlilik istilacıları

Abartı: Advanced Task Killer

Yeni bir Android'li cep aldığınızda, arkadaşlarınızın size Advanced Task Killer'ı yükleyerek pil ömrünüzü artırmanızı önermesi muhtemel. Ancak Advanced Task Killer'ın pil ömrünü en fazla yüzde 4 artırdığı ve hatta bir miktar da pil ömrünüzü azalttığı ortaya çıktı. Uygulamanın ne işe yaradığını soruyorsanız, size giriş ekranınızda durarak sahibine para kazandırdığını söyleyebiliriz.

Gizlilik istilacıları: Oldukça fazla

Google'ın gevşek prosedürleri nedeniyle Android platformunda verilerinize erişen çok sayıda uygulama var. Örneğin Instagram, Path, Foospotting durmaksızın kişi listenize erişiyor. Buna gerçekten ihtiyaçlarının olup olmadığı ise tartışılır. Angry Birds, telefonunuzun özelliklerine erişmeye neden ihtiyaç duyuyor? Ancak tabi ki, bu izinleri uygulamayı yüklerken kendimiz veriyoruz. Permission Dog gibi bir uygulama kullanarak telefonunuzda hangi uygulamanın hangi izinlere sahip olduğunu liste halinde görebilir, inceleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları