Sony, bugüne dek kaç adet PlayStation 5 sattığını açıkladı

2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülse de stok sorunları nedeniyle bir türlü beklenen ivmeyi kazanamayan PlayStation 5 için zor günler geride kalmış gibi görünüyor. Sony'nin açıkladığı toplam PlayStation 5 satış sayısı, bize tam olarak bunu söylüyor.

Sony, bugüne dek kaç adet PlayStation 5 sattığını açıkladı

Sony, PlayStation 5 satışlarında büyük bir başarı elde ettiği, oldukça önemli bir çeyrek geçirdi. Açıklamaya göre şirket, 30 Eylül’de sona eren mali çeyrekte 4,9 milyon PS5 sattı. Böylece satılan toplam PlayStation 5 sayısı 46,6 milyona ulaştı.

Sony’nin teknoloji endüstrisini rahatsız eden tedarik zinciri sorunları nedeniyle uzun bir süre konsol talebini karşılayamadığını ve ancak geçtiğimiz yıl tedarik sıkıntılarının azalmasıyla beraber üretimi artırmayı başardığını hatırlatmakta fayda var. Temmuz 2023 itibarıyla, Kasım 2020’de piyasaya sürülmesinden beri 40 milyondan fazla PS5 konsolu satılabilmişti.

Ancak bu mali yıl için belirlenen 25 milyon PS5 birimi sevkiyatına ilişkin satış hedefine ulaşabilmek için Sony’nin 16,8 milyon birim daha satması gerekecek. 2022 mali yılı boyunca yalnızca 19,1 milyon PS5 konsolu satıldığı düşünülürse, bunu başarmak oldukça zor gözükebilir. Ancak Reuters’in bildirdiğine göre Sony Başkanı Hiroki Totoki, hedefin şirketin çok kolay ulaşabileceği bir hedef olduğundan emin. Şirketin bu ay daha küçük PS5 modellerini piyasaya sürülmesiyle beraber yılbaşı dönemi satışlarında artış bekleniyor.

Sony, donanım satışlarına ek olarak ikinci çeyrekte 67,6 milyon oyun sattığını ancak bunun yalnızca 4,7 milyonunun birinci taraf oyunları olduğunu bildirdi. Marvel’s Spider-Man 2’nin ilk 11 gün içinde 5 milyon adet ve 80 günde 9 milyon kopya satarak bir önceki oyunun performansını gölgede bıraktığı düşünülürse, önümüzdeki çeyrekte muhtemelen daha yüksek satış sayıları bildirilmesini bekleyebiliriz.