Şüpheli Windows 10 Bildirimleri Korkuttu

Windows 10'un bir hata eseri gösterdiği "bu bir testtir" bildirimleri, haklı bir virüs telaşına yol açtı!

Şüpheli bildirimler korkuttu!

Microsoft'un Haber uygulamasından gelen şüpheli bildirimler, Windows 10 kullanıcılarının virüs endişesine kapılmasına yol açtı.

Bazı kullanıcılar, bildirimlerin "My Movies" başlığıyla ve "test notification", "this is test notification" veya yanlış yazılmış bir "this test notification" gibi metinlerle göründüğünü söylüyor. Türkçesiyle "Bu bir test uyarısıdır" diyen bildirimlerin tekrar tekrar görünmesi ve yazım hatası virüslerin davranışlarını andırdığından bazı kullanıcılar, kötü bir saldırı ihtimaline karşı önlem almak amacıyla tüm PC'lerini temizleyip Windows'u baştan yüklediler.

Ancak çok geçmeden sorunun Microsoft'un Windows 10 Haber uygulamasındaki bir "yapılandırma hatasından" kaynaklandığı, bir Microsoft destek mühendisi tarafından açıklandı. Microsoft yetkilisi, sorunun 29 Mart'ta bir yapılandırma güncellemesiyle mevcut sürümlerde onarıldığını, bunun yanında sorunu çözen yeni bir sürüm de yayınladıklarını söyledi. Bildirimin uygulamayı, uygulamanın kullanımını etkilemediği ve sorunun şu an itibariyle çözülmüş olduğu söyleniyor.

Şüpheli Windows 10 Bildirimleri Korkuttu

Geliştirme aşamasında unutulan küçük bir detayın, neden olduğu haklı endişe bakımından ne kadar ciddi bir soruna dönüşebildiğini görmek ilginç.

Okuyucu Yorumları