Surface hatası can yaktı!

Microsoft'un tableti Surface, ABD'de oynanan maçta, koca bir takımı böyle yaktı!

Surface hatası can yaktı!

ABD'nin en önemli ve en çok ilgi gören Amerikan futbolu ligi National Football League'in (NFL) sponsorlarından birisi de, "NFL'nin resmi tableti" olarak bilinen Microsoft Surface. Yazılım devinin yeni tablet modelinin özellikle ABD'deki tanıtımı açısından oldukça önemli olan bu sponsorluk geçtiğimiz hafta ligde oynanan bir karşılaşmada bazı zor anlar yaşattı.

Pazar günü Denver Broncos ve New England Patriots arasında gerçekleşen yarı final maçında, CBS'ten Evan Washburn'un belirttiğine göre ikinci yarının başında Patriots ekibinin kullandığı tabletlerde sorun çıktı. Oyun başlamadan önce oyuncularına son taktikleri tablet üzerinden vermeye hazırlanan Patriots'un teknik direktörü, cihazların büyük bir kısmında yaşanan arızadan dolayı bunda başarılı olamadı.

Bu arızanın ardından maç başladığında da golü bulan taraf Broncos oldu. Tabletleri etkileyen sorunun ne olduğu ise uzun bir süre anlaşılamadı.

Maça ev sahipliğini yapan Denver ekibinin kendi kullandıkları Surface tabletlerde herhangi bir sorun yaşamadığı belirtildi. Konuyla ilgili daha sonra Microsoft'tan yapılan resmi bir açıklamaya göre New England Patriots ekibinin yaşadığı problemin tabletlerin kendisinden değil, bir ağ sorunundan kaynaklandığı duyuruldu.

Microsoft'un lig oyunlarının her safhasında Surface tabletlerinin kullanılması için 400 milyon dolar harcadığı biliniyor. Bu noktada ilginç olan şey ise, hala birçok TV yorumcusunun oyunlar esnasında tabletlerden bahsederken "iPad" sözcüğünü kullanıyor olması.

Okuyucu Yorumları