Çok konuşulmuştu: Tesla Cybertruck kararından geri adım attı

Geçtiğimiz günlerde Tesla, Cybertruck müşterilerine araçlarını ilk yıl içinde satma yasağı getirerek, satanlara 50.000 dolar ceza keseceğini açıklamıştı. Şimdiyse geri adım atarak bu karardan vazgeçtiği bildiriliyor.

Çok konuşulmuştu: Tesla Cybertruck kararından geri adım attı

Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde, Tesla’nın tartışma yaratan bir karar aldığını ve Cybertruck satın alanların araçlarını bir yıl içerisinde satmalarını engelleyen şartlar getirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Ancak şirket, tartışmalı maddeyi içeren satın alma sözleşmesini kaldırarak geri adım atmış gibi görünüyor.

Sözleşmenin önceki versiyonunda, alıcıların yeniden satış hükmünü ihlal etmesi halinde, Tesla'nın aracın mülkiyetinin devrini engellemek için ihtiyati tedbir talep edebileceği veya sizden 50.000 dolar tutarında veya satış için alınan değer tutarında tazminat talep edebileceği belirtiliyordu. Ayrıca, Cybertruck'larını takas etmeye çalışan alıcıların gelecekte Tesla araçlarını satın almalarının da yasaklanabileceği belirtiliyordu.

Electrek, bu gibi maddelerin daha önce Ferrari, Ford ve Porsche gibi diğer otomobil şirketleri tarafından satıcıların nadir veya pahalı arabaları karaborsaya düşürmesini önlemek için kullanıldığını belirtti. Ancak ilk teslimatları bu ayın sonunda yapılacak olan Cybertruck'ın seri üretim bir araç olması ve Tesla'nın her yıl yaklaşık 125.000 adet üretmesi bekleniyor.