Tesla, Kendi Müzik Hizmetini mi Kuruyor?

Elektrikli otomobillerine otonom sürüşü de eklemek için çalışan Tesla, tüm bunların yanında çok farklı bir alana daha adım atmak istiyor!

Tesla'dan sürpriz hamle!

Tesla elektrikli araçlarıyla yakaladığı başarılara, otonom sürüş teknolojisini de eklemek için var gücüyle çalışıyor. Ancak görünene göre firma, sadece bu kadarla sınırlı kalmak niyetinde de değil. Tesla, şimdi de müzik alanına adım atmaya hazırlanıyor. Müzik endüstrisi kaynaklarının Recode'a söylediğine göre Tesla, büyük firmalar ile görüşerek, arabaları ile beraber sunacağı kendi özel müzik hizmeti üzerinde anlaşmaya çalışıyor.

Tesla'nın plana başlamaya ne kadar hazır olduğu bilinmiyor ama Pandora tarzı bir online radyo ile başlama ihtimali olası görünüyor. Ancak bu söylentilerden daha fazlası ortaya çıkmadan Tesla'nın neden Spotify veya Apple Music lisansı almak yerine rekabetçi bir piyasaya girme kararı aldığını anlamak zor.

Özellikle Tidal gibi bir hizmetin devasa finansal destek ve sanatçı özel kayıtları alabildiği ve bun rağmen ayakta durmakta zorlanabildiği bir piyasada tamamen yeni bir işe adım atmak garip gözükebilir. Recode'un da belirttiği üzere Tesla'nın yeni teklifi piyasanın devlerine karşı zorlu bir mücadele olacaktır.

En son raporlara göre Spotify 50 milyon üyeye sahip olduğunu ve Apple Music 27 milyonluk bir kullanıcı veri tabanına sahip olduğunu söylüyor...

Okuyucu Yorumları