Tesla, Model 3 üretimine yetişemiyor...

Tesla'nın Model 3 üretimi beklenmeyen bir aksamaya uğradı, firmadan bu açıklama geldi...

Tesla Model 3'te yavaş kaldı

Tesla, aracın bu yaz yayımlanmasından beri 260 adet Model 3 üretmiş durumda ve bu da CEO Elon Musk'ın Temmuz ayında belirttiği 1600 hedefinin gerisinde olduğu anlamına geliyor. Üretilen bu araçların 220 adedi sahiplerine ulaştırılmış durumda. Başlangıçtaki bu yavaşlıktan üretim hattındaki sorunlar sorumlu gibi gözüküyor. Tesla'nın söylediğine göre hem Kaliforniya tesisi hem de Nevada fabrikasındaki "bir grup" üretim sisteminin "aktif olması tahmin edilenden uzun sürdü."

Firma, Model 3 üretiminde veya tedarik hattında köklü bir problem olmadığını, sorunun ne olduğunu bildiklerini ve kısa bir süre içerisinde sorunu çözebileceklerinden emin olduklarını belirtiyor.

Bu bilgi, Tesla'nın 2017 üçüncü çeyrek araç üretim ve tedarik raporunda bildirilmiş durumda. Raporun geri kalanının rekor kırıcı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Genel olarak Tesla 26150 araç teslim etmiş durumda. Bu araçların 14065'i Model S iken 11865'i Model X olarak gözüküyor. Firmanın söylediğine göre bu sayılar, her iki araç için de "tüm zamanların en iyi çeyreği" anlamına geliyor.

Her ne kadar Tesla ilk yarıda kendi 50.000 araç hedefine ulaşamamış olsa da, ikinci yarıda bu hedefi "birkaç bir araç ile" geçeceğini ve yıl boyunca toplam 100.000 araç satmış olacağını söylüyor. Model 3'ün yarattığı heyecan ve Musk'ın müşterileri bekleme listesinden (yaklaşık yarım milyon kişiden oluşan) uzaklaştırma çabaları sonuç veriyor gibi gözüküyor.

Bundan sonra ise Model 3'ün üretiminin hızlanacağı söylenebilir. Musk, önümüzdeki yılın sonuna kadar haftada 10000 Model 3 üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları