Tesla Model S vs Model 3: Hangisi Ne Sunuyor?

Tesla'nın Model S ve Model 3 araçları arasında ne farklar var? Şirketin yayınladığı bu liste, tüm farkları ortaya koyuyor!

Tesla Model S, Model 3'e karşı!

Tesla, geçtiğimiz yıl Model 3 elektrikli arabasını duyurmasının ardından dikkatleri bir kez daha üzerine çekerek 370.000 ön sipariş toplamıştı. Şimdi de Inside EVs sitesi tarafından yayınlanan bir broşür ile, bu beklenen araç hakkında daha fazla detay ortaya çıktı.

İlk olarak Tesla Model 3 Owners Club üzerinde gözüken grafik, var olan Model S ile Model 3'ü karşılaştırıyor ve Tesla satış çalışanları tarafından müşterilerin araçlar arasında karar vermelerine yardımcı olması için kullanılacak.

Gözüken önemli Model 3 detaylarında aracın 100kmph hızına ulaşma süresi 5.6 saniye olarak belirtilmekte ve 15 inçlik merkez dokunmatik ekran aracın tek ekranı olacak. Ayrıca ön ve arka bagajlarda toplamda 400 litrelik depolama alanı olduğu da belirtilmekte.

Model S, Tesla için oldukça popüler bir araç olduğunu kanıtladı ve firmanın hem hayran tabanını hem de hisse değerini arttırdı. Ancak 69.500 dolar taban fiyatı ile bu aracın oldukça pahalı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca Tesla, daha da pahalı olan Model XSUV aracına da sahip. Model 3'ün taban fiyatının 35.000 dolar olması bekleniyor ve bu da aracı çok daha satın alınabilir hale getiriyor.

İlginç bir şekilde bu liste, Model 3'ün alüminyum kasaya sahip olmayacağını gösteriyor ve bu da aracın üretimini, alüminyum kasa sahibi Model S ve Model X'e göre oldukça farklı kılıyor.

Tesla, Model 3 dağıtımına Temmuz ayında başlayacak...

Okuyucu Yorumları