Tesla Sahiplerini Üzecek Haber: Sigortalar Artıyor!

Bir ABD firması, Tesla araç sahiplerini üzecek, önemli bir karara imzasını attı!

Tesla sahiplerine sigorta şoku!

Automotive News'in söylediğine göre ABD ulusal sigortacısı AAA, Tesla Model S ve X araçlarının yüksek onarım fiyatları sebebiyle sigorta fiyatlarını arttırmaya karar verdiğini duyurdu. Tesla ise politikacıların sıklıkla başvurdukları bir itiraz yöntemi ile bu kararın "gerçekliği yansıtmayan" bir analiz baz alınarak verildiğini söylüyor.

Automotive News'in söylediğine göre AAA'nın analizi Highway Loss Data Institute verilerini baz almakta ve bazı Tesla araçlarının özel seçeneklerinin fiyatları %30 kadar artabilir. State Farm ve Geico gibi diğer sigorta firmaları ise Tesla'nın fiyatlarının artacağına dair bir duyuru yapmış değiller ancak verilerin fiyat hesaplarında ciddi bir etken olduğunu söylemekteler.

Buradaki problem ise Enstitü'nün Model S ve X'i nasıl analiz ettiğinden kaynaklanıyor. News'in söylediğine göre Model S bir "büyük lüks araç" olarak sınıflandırılıyor ve bu da kendisini Volvo XC70, Audi A6 ve BMW 5 serisi gibi araçların arasına yerleştiriyor. Enstitü Model S ve X'in kendi sınıflarındaki araçlardan %40 daha fazla sigorta geri ödemesi aldıklarını söylemekte.

Tesla ise bunun bir saçmalık olduğunu söylüyor ve S ile X'in "bir Volvo station vagon da dahil olmak üzere uzaktan bile benzerlik göstermeyen arabalar ile" karşılaştırıldığını belirtiyor. Tesla, eğer araçlar benzer markalar ile karşılaştırılırlarsa kaza verisinin bu kadar yüksek olmayacağını belirtiyor. Hatta Model X söz konusu olduğunda bir Tesla sözcüsü iddiayı bir adım daha ileri götürerek "Model X'in şimdiye kadarki herhangi bir SUV'den daha iyi bir skor almasını beklediklerini" söylüyor.

Okuyucu Yorumları