Tesla'nın kamyonunun yeni bir fotoğrafı var...

Tesla'nın kendi kendine gidebilen elektrikli kamyonunun yeni fotoğrafları ortaya çıkmış olabilir!

Tesla'nın yeni kamyonu bu mu?

26 Ekim tarihinde Tesla, ilk tamamen elektrikli kamyonunu tanıtacak. Kamyon hakkındaki detaylar ise şimdiye kadar oldukça azdı ve şu ana kadar Tesla'dan resmi olarak sadece tek bir ön tanıtım fotoğrafı yayımlanmıştı. Ancak tanıtım tarihinin yaklaşması ile beraber Tesla, geçtiğimiz gün bazı isimlere tarih davetiyesi göndermiş durumda.

Detay miktarı olsa da, şu ana kadarki en iyi ipuçlarından biri Reddit üzerinde ortaya çıkmış durumda. Reddit kullanıcısının yayınladığı kaynağı doğrulanamayan ancak "Kaliforniya'da Tesla araçlarının test edildiği açıklanmayan bir yerde" çekildiği söylenen bir fotoğrafta, üzerinde Tesla logosu gözükmeyen bir kamyon görünüyor. Kamyonun Tesla'ya ait gibi gözüktüğü ise rahatlıkla söylenebilir. Farlar ve rüzgarlıklar Tesla'nınkilere uymakta ve aracın ön kısmı da bir motora sahip değilmiş gibi görünmesine sebep oluyor. Ön camın açısı da Tesla'nın daha önceki ön tanıtım görselleri ile aynı gibi görünüyor.

Bu tek fotoğrafın sunduğu bilgiler ise oldukça fazla. Öncelikli olarak aracın oldukça "gelecekçi" göründüğü, özellikle yakınındaki diğer araç ile karşılaştırıldığında, rahatlıkla söylenebilir. Günümüzdeki çekicilerin büyük bir kısmı, özellikle yakıt tüketimini azaltmak için aerodinamik örtüler kullanmakta ancak Tesla'nın tasarımı bunun bir adım daha ilerisine gidiyor.

Tesla'nın tasarımı ile neredeyse diğer tüm araçlar arasındaki fark, büyük bir motor kısmının bulunmuyor olması. Tabi ki bir motor bölümü, elektrikli bir kamyonda tamamen gereksiz. Bu alanın kaldırılması ile beraber Tesla'nın aracı çok daha aerodinamik uyumlu olabiliyor ve muhtemelen daha rahat bir sürücü kabini veya bataryalar için fazladan bir alan oluşturabiliyor.

Ancak fotoğraf ile ön tanıtım görseli arasında önemli bir fark var; bu da aracın boyu. Fotoğrafın sol kısmında büyük, metalik bir cisim var ve bunun da "aerodinamik örtülerden" biri olması mümkün. Eğer bu cisim çekicinin üst kısmına yerleşecek sürtünmeyi azaltmayı hedefliyorsa, aradaki boy farkı sorunu ortadan kalkabilir ve bu fotoğrafta aracın hiçbir şeyi çekmediği ve hatta kendisinin çekilmekte olduğu düşünülürse, örtünün çıkartılmış olması mantıklı olabilir.

Ayrıca araç, Model 3'te olduğu gibi, aerodinamik tekerlek kaplamalarına da sahip gibi görünüyor. Bunun yanı sıra aerodinamik verimi arttırmak için aracın yan aynaları da kaldırılmış.

Bütün bu aerodinamik özellikler düşünülürse de Tesla'nın aracı uzun mesafelerde kullanmayı planladığını söylemek mümkün gözüküyor. Bu menzile ulaşmak için de Tesla'nın bataryadaki enerjinin tamamını mümkün olduğunca verimli kullanması gerekiyor ve çok küçük bir aerodinamik farkı bile büyük bir fark yaratabilir.

Okuyucu Yorumları