Tesla'nın Sıradaki Teknolojisi: Elektrikli Tırlar

Tesla CEO'su Elon Musk, firmasının bir sonraki yeniliğini Twitter'da paylaştı!

Tesla'nın elektrikli tırı geliyor!

Mars'a yerleşme ve kendi kendine giden otomobillerle tatmin olmayan Elon Musk, şirketinin tır işine de girmeye hazır olduğunu Twitter'da paylaştı.

Musk'a göre Tesla'nın tırı, Eylül'de ortaya çıkacak. Araç hakkında şu an tüm bilinenler bundan ibaret. Tesla CEO'su, şirket mühendislerinin "harika bir iş çıkardığını" ve aracın "ciddi biçimde bir sonraki seviyede" olduğunu söylüyor.

Musk, daha önceki bir tweet'inde ise bir kamyonetin önümüzdeki 18-24 ay içinde ortaya çıkacağını söylemişti. Yani Tesla'nın elektrikli taşıt yelpazesinin önümüzdeki yıllarda ciddi biçimde genişlemesi bekleniyor.

Musk, yeni tır ve kamyonetin otonom sürüş özelliğine sahip olup olmayacağıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Ancak Tesla'nın otomobillerinin bu özelliğe odaklandığını biliyoruz ve bu büyük araçların kullanacakları yolların geniş, işaretleri düzgün yollar olacağını düşünürsek, otonom teknolojiyle bütünleşmeleri daha kolay olabilir.

Bu arada Tesla'nın tır fikri yeni bir fikir değil. CEO, geçen sene açıkladığı "ana plan"da tırlardan bahsetmişti. Bu arada Elon Musk, Model 3'ün final sürümünün Temmuz'da gösterileceğinin haberini de verdi.

Okuyucu Yorumları