Tizen, En Popüler İkinci Akıllı Saat İşletim Sistemi

Apple watchOS, Android Wear ve diğerleri. Akıllı saatlerde hangi işletim sistemi önde?

Akıllı saat işletim sistemleri sıralandı

Samsung Gear S3 gibi cihazlar sayesinde Tizen en popüler ikinci akıllı saat olmayı başardı. Strategy Analyticst'in yayınladığı araştırmada birinci sırada ise Apple Watch ve watchOS işletim sistemi var.

Samsung, 2015'te bilek bilgisayarlarından Android Wear'ı kaldırmaya başladı ve Tizen'e geçiş yaptı. Şirket ayrıca hesaplı telefonlarında ve bazı akıllı TV'lerinde de bu işletim sistemini kullanıyor.

Android her kategoride oldukça güçlü olmasına rağmen, Samsung'un bu hareketi Google'ın akıllı saat işletim sistemi olan Android Wear 2.0'ı üçüncü sıraya düşürdü.

Bilek Güreşi

Tizen'in akıllı saat piyasasındaki payı şu anda %19, Android Wear %18, Apple'ın watchOS ise %57. Tizen saatler hem Android hem de iOS telefonlarla uyumlu, aynı şekilde Android Wear saatler de belli bir yere kadar iki telefon platformunu da destekliyor.

Bu sayılar Samsung'un akıllı saat konusunda kaliteyi arttırdığını, Google'ın ise biraz rahat davrandığını gösteriyor. Google çok geride kalmamak için, geçen yıl I/O'da açıkladığı Android Wear 2.0'ı yakın zamanda yayınladı.

Piyasa payının fazla olması doğal olarak yapımcılar için daha büyük bir kitle anlamına geliyor. Yani yakın zamanda Tizen widget'leri ve eklentileri çeşitlilik olarak artabilir. Google'ın Android Wear'ı bu bilek güreşini henüz tam olarak kaybetmiş sayılmaz, bu yüzden ilerleyen aylarda şirketin çabalarını mutlaka göreceğiz.

Okuyucu Yorumları