Toshiba'dan OEM HD DVD Yazıcısı

Toshiba HD DVD'yi yaygınlaştırma çalıştırmaları için kolları sıvamış görünüyor.

OEM HD DVD Yazıcı

Toshiba, dün yeni HD-DVD Kaydedicisi SD-H903A'yı tanıttı. Yeni sürücü 5.25 inçlik ve S-ATA arabirimiyle ev sinema sistemleri ve masaüstü PC'ler için üretilmiş.

HD DVD kaydedici, HD DVD-R ve HD DVD-R DL disklere 1x hızla kayıt yapabiliyor. DVD-R ve DVD+R'ler üzerine bu hız 8x, çift katmanlılara 2.4x hızla yazabiliyor. CD-R hızı ise sadece 10x olarak kalmış.

Toshiba, 8-11 Ocak tarihlerinde Las Vegas'ta yapılacak olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda diğer HD DVD ürünlerini bilişim teknolojisi üreticilerine tanıtacak. Ön belleği 8 MB olan bu ürünü ise sadece OEM piyasasına sunmayı planlıyor. Yani PC'lerine monte edebilecekleri bir HD DVD yazıcısı almayı planlayanların biraz daha beklemesi gerekecek.

CHIP Online Yorumu:
Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada henüz Blu-ray mi HD DVD'mi tartışmaları sürerken, Toshiba'nın bu ürünü "sadece" OEM piyasasına sürmesi ne derecede kendi teknolojilerinin gelişmesine faydası olur tartışılır. Nisan 2006'dan beri 1.5 milyon HD DVD filmin satıldığı söylense de, galibin HD DVD olduğunu söylemek için oldukça erken.

Okuyucu Yorumları