Tüm Telefonlara Sürüş Modu Geliyor!

Çok yakında, satın aldığınız tüm akıllı telefonlarda bu özel modu görürseniz şaşırmayın!

Tüm telefonlara geliyor!

ABD hükümeti akıllı telefonların trafikte sürücüler tarafından sürüş esnasında kullanımına yönelik önemli bir düzenlemeye gidebilir. Geçtiğimiz Çarşamba günü ABD federal yetkilileri tarafından öne sürülen tasarıya göre Apple ve Samsung gibi firmaların bu anlamda aktif bir rol oynaması isteniyor. Apple'ın iPhone'larının ve Samsung'un Galaxy cihazlarının kullanıcılar tarafından sürüş esnasında kullanıldığı takdirde bunu tespit edebilmeleri bekleniyor.

Son yıllarda trafik kazalarında giderek artan biçimde nedenin dikkatsiz sürücülerden kaynaklanması bunda akıllı telefon ve benzer cihazların kullanımının etkili olduğunu düşündürüyor. Yetkililer tıpkı bir Uçak Modu gibi, telefonun yapabilecekleri üzerinden sürücülere basitleştirilmiş seçenekler sunan bir Sürüş Modu seçeneğinin de olması gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda klavye üzerinden mesajlaşma, karmaşık uygulamalar, sürekli bildirim alımı gibi durumların sürüş esnasında deaktive edilmesi hedefleniyor.

ABD'nin resmi kurumlarının bu tarz belirli kurallar için firmalara bir yaptırım uygulama yetkisi olmasa da, sunulan öneriler genellikle takip ediliyor. Diğer yandan bir telefonun o esnada bir yolcu değil de bir sürücü tarafından kullanılıp kullanılmadığını tam olarak nasıl tespit edeceği şimdilik bir soru işareti.

ABD'nin yanında ayrıca İngiltere'de de benzer bir amaçla telefonlarda yeni bir 'sürüş modu' olması için bir çağrı yapıldığını da ekleyelim.

Okuyucu Yorumları