Elon Musk, iPhone üzerinde Twitter kullananlar için aldığı yeni kararı açıkladı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, iPhone kullanıcıları için aldığı yeni kararı açıkladı: Daha fazla ödeyecekler...

Elon Musk'tan iPhone kullanıcıları için yeni karar

Twitter'ın sunduğu premium abonelik hizmeti Twitter Blue, yakında önemli bir değişikliğe daha uğrayabilir. The Independent'ın haberine göre, Twitter'ın web sitesi üzerinden yapılan Twitter Blue üyelikleri artık aylık 7 ABD Doları, iPhone uygulaması üzerinden yapılan işlemler ise 11 ABD Doları ücrete sahip olacak.

Elon Musk'ın, uygulama içi satın alma gelirlerinde Apple'ın %30'luk bir kesinti yaptığı iPhone uygulaması aracılığıyla yapılan Twitter Blue abonelikleri için daha yüksek bir fiyat talep etmeye karar verdiği bildiriliyor. Fiyatlandırmadaki farkın çoğu müşteriyi web üzerinden hizmete kaydolmaya teşvik etmesi ve böylece Twitter'ın uygulama içi satın alma ücretlerinden kaçınmasına olanak sağlayacağı tahmin ediliyor.

Bu stratejiyi uygulayan tek şirket Twitter değil. Daha önce, Spotify gibi diğer şirketler de iPhone uygulaması aracılığıyla yapılan abonelikler için web üzerinden yapılan aboneliklerden daha yüksek ücretler alıyorlardı. Ancak bu durum, fiyatların neden kullandıkları cihaza göre değiştiğini anlamayan tüketiciler arasında genellikle kafa karışıklığına yol açıyor. Buna rağmen, Apple'ın uygulama içi abonelikler için web'den daha fazla ücret alan şirketlerle ilgili bir sorunu yok.

Twitter Blue için fiyatlandırmada önerilen değişiklik, Twitter CEO'su Elon Musk'ın Apple'ın “Twitter'ı App Store'dan alıkoymakla tehdit ettiğini ancak nedenini söylemediğinitweet'lemesinden bir hafta sonra geldi. Yanıt olarak, Apple'ın CEO'su Tim Cook, Musk'ı bir toplantı için California, Cupertino'daki şirketin genel merkezine davet etti. Musk tarafından daha sonra gönderilen bir tweet'e göre, ikili “iyi bir konuşma” yaptı ve Twitter'ın App Store'dan kaldırılma olasılığına ilişkin yanlış anlaşılmayı çözdü.

Yeni fiyatlandırma modeline ek olarak, Twitter Blue ayrıca farklı hesap türleri için farklı doğrulama rozetleri sunacak. Şirket Twitter hesapları altın renkli onay tikine, devlet hesapları gri tikeve bireysel hesaplar geleneksel mavi tike sahip olacak. Ancak Elon Musk, herhangi bir hesaba doğrulama işareti verilmeden önce, hesabın “manuel olarak doğrulanacağını” belirtti. Bu kimlik doğrulama sürecinin nasıl gerçekleşeceği ise henüz belli değil…