TCL TAB 10s İnceleme

Öğrenciler ekran başına! Uzaktan eğitim alan öğrencilere EBA derslerine katılabilecekleri, etkili ders çalışabilecekleri ve dinlenme zamanlarında da keyifle kullanabilecekleri bir tablet olan TCL TAB 10s'i inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Uzaktan eğitime uygun
  • Ekran özellikleri
  • Uzun pil ömrü
  • Kalem desteği
  • İdeal performans
  • Android 10 işletim sistemi
  • Uygun fiyat

Bugün, okula evlerinden devam etmeye çalışan öğrenciler için önemli bir cihaz olan TCL TAB 10s'i yakından tanıyacağız, onlarca tablet modeli varken neden özellikle bu o kadar önemli, bu soruyu cevaplandıracağız.

Şimdi piyasada çok fazla tablet var ve her biri onlarca farklı özellik içeriyor. Ancak bu cihazın en temel farkı özellikle öğrencilerin düşünülerek hazırlanmış olması. Bunun için cihazın içinde bir dijital kalem yer alırken, ayrıca ders zamanı ders, eğlence zamanı eğlence için uzun soluklu pil ömrü ve ekran koruma özellikleriyle de dikkati çekiyor. Şimdi tek tek bunları açalım, tableti daha yakından hep birlikte tanıyalım.

TCL TAB 10s Tasarımı ve Ekranı Nasıl?

TCL TAB 10s Tasarımı ve Ekranı Nasıl?

TCL TAB 10s, ince hatlara ve hafif tasarıma sahip bir tablet modeli olurken, böylece çocukların rahatlıkla taşımalarına uygun ölçüde hazırlanmış. Mat yüzeye sahip arka gövdesi gri ve gümüş renklerle tercih edilebilen tabletin ekranı da 10.1 inç gibi gayet geniş bir ekrandan oluşuyor.

Ekranın en önemli noktası geniş olması değil, özellikleri. Bu neden o kadar önemli? Çünkü bu tablet karşısında çocuklar uzun süre geçirecekler, EBA'daki derslere katılacaklar ve hem çalışma hem eğlence saatlerini bu ekran başında geçirecekler. O nedenle TCL bu ekrana bir hayli önem vermiş.

Öncelikle tabletin ekranı, bu fiyat sınıfında pek görmediğimiz gibi yüksek çözünürlük içeriyor. Tabletin ekranı tam 2000x1920 piksel çözünürlüğünde olurken, böylece piksel yoğunluğunun yüksek olması sağlanmış. Bu da ekranın hem daha iyi bir görüntü sunmasına olanak tanıyor hem de göz sağlığı için önem arz ediyor.

Pikselli, kötü bir görüntüye uzun süre bakmak kuşkusuz göz sağlığı açısından zararlı. Bu tablette çocuklar gözlerine zarar verecek kötü bir görüntüye bakmayacaklar. TCL markası ekran teknolojileriyle de ünlü bir şirket. TCL'in akıllı telefonlarında da bu konuya özellikle eğildiğini biliyoruz. Bu tablette de aynı hassasiyeti göstermesi açıkçası çok iyi olmuş. Çocukların bu tablet başındayken eğilimleri gereği ekrana çok yakından bakacaklarını da bilen şirket, ekrana bir sensör yerleştirmiş. Çocuğunuz ekrana 25 santimetren fazla yaklaştığında bu tablet bir uyarıda bulunuyor. Böylece aradaki sağlıklı mesafe de sağlanmış oluyor.

Öte yandan tabletin ekranı TÜV Rheinland sertifikasına sahip. Bunun anlamı, ekranda gözlere zararlı mavi ışığı düşüren göz koruma modunun yer aldığı ve ayrıca titreşimsiz bir ekran panelinin bulunduğu oluyor.

TCL TAB 10s Özellikleri Neler?

TCL TAB 10s Özellikleri Neler?

Peki, TCL TAB 10s'in özellikleri neler? Çocukları ilgilendiren kısım belli. Oyun performansı. Evet, bu tabletle oyun da oynayabiliyorsunuz pek tabii ki. Bunun için yeterli teknik ekipmana sahip olan tablette ders dışında zaman geçirmek için oyunlar da oynayabilirsiniz ve özellikle uzun süreler videolar izleyebilirsiniz. Eğer YouTube'da vakit geçirmeyi seviyorsanız, bu sizin için iyi haber olsa gerek.

Tablette tam 8000 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Bu oldukça büyük bir kapasite. Böylece uzun süreler şarj etmeden kullanılabiliyor. 8 saate kadar aralıksız video izletebilen tablet, 2 haftaya kadar bekleme modunda da durabiliyor.

Tabletin bu uzun pil ömrü sayesinde eğlence saatlerinin yanında elbette EBA üzerinden derslere girildiğinde büyük fayda sağlanıyor. Böylece ders sırasında tableti şarja takma derdi olmadan rahatlıkla dersler görülebilecek. Öte yandan bu tabletin öğrenciler için sunduğu ek avantaj ise yanında kalemle birlikte gelmesi. TCL Passive Pen olarak da isimlendirilen bu kalem ile öğrenciler notlarını tablet üzerine alabiliyor ve böylece bu cihaz daha etkin bir çalışma aracına dönüşebiliyor.

Tabletin biraz teknik tarafında bakacak olursak, içeriğinde 8 çekirdekli MediaTek MT8768 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. 2.0 GHz ve 1.5 GHz frekanslarında çalışan işlemci çekirdekleri ile beraber hem kullanıma yönelik performans hem pil ömrüne yönelik verimlilik sağlanırken, tabletin Türkiye'de 3 GB RAM ve 32 GB hafıza seçenekli versiyonu mevcut durumda. Ayrıca tablette bir microSD kart girişi de yer alıyor ve bunu kullanarak hafızayı 256 GB daha genişletebiliyorsunuz.

Elimizdeki TAB 10s'in bu modeli Wi-Fi desteği içeriyor. Ayrıca TCL TAB 10S 4G modelinin SIM kartlı seçeneği de var. Eğer mobil ortamda da internete bağlanmak isteniyorsa, o model de tercih edilebilir. Ancak Wi-Fi destekli olan bu model de iç mekanlar için yeterli internet performansı gösteriyor.

Bu arada hep EBA ve öğrenciler için olduğunu söyledik belki fakat TCL TAB 10s işini evden yürütmek isteyenler için ve online toplantılara katılmak için de gayet işlevsel bir cihaz oluyor. Tabletin üzerinde görüntülü görüşmeleri desteklemek için 2 adet mikrofon ve çift hoparlör yer alıyor. Bu sayede hem karşı tarafın sesi size iyi ulaşıyor hem de sizin sesiniz karşı tarafa. Böylece ister EBA için olsun ister online toplantı, bu cihazdan her 2 anlamda da performans elde edebiliyorsunuz.

Özetle

Evet, TCL'in öğrencilere özel ve evden toplantılara katılanlar için hazırladığı yeni tableti TAB 10s gayet derli toplu, kullanım amacına uygun güzel bir tablet olmuş. Bu arada tablette Android 10 işletim sistemi kullanılıyor. Böylece güncel işletim sistemi sunuluyor ve bunun neticesinde de sonraki büyük Android güncellemelerinin de kapısı aralanıyor. Ayrıca tablette hem ön hem arka kameraların yer aldığı bilgisini de verelim. Tabletin ön kamerası 5 MP şeklinde olurken arka kamera ise 8 MP şeklinde. Full HD video kaydı yapılabilen bu kameralar tablet sınıfı için ihtiyacı karşılayacak şekilde bulunuyor.

Evet, TCL TAB 10s'i tanıdık. Peki, tabletin fiyatı ne kadar? Şu an TCL TAB 10s'i piyasada 1599 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu da sınıfı ve sunduğu özelliklere göre gayet uygun fiyatlı bir model olmasını sağlıyor. O nedenle eğer şu sıralar gerek çocuğunuz için EBA ve uzaktan eğitime katılabileceği gerek online toplantılara katılacağınız uygun bir tablet arıyorsanız TCL TAB 10s iyi bir seçim olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL TAB 10s
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediaTek MT8768
İşlemci Hızı2.0 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü2000 x 1920 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi8000 mAH
Boyutlar241 x 158 x 8.3 mm
Ağırlık488 gr.