vivo, V29 5G akıllı telefonuna uyguladığı dayanıklılık testlerini paylaştı

vivo, V29 5G model akıllı telefonunun son kullanıcıya ulaşana kadar geçtiği testleri paylaştı. İşte vivo'nun telefon üzerinde uyguladığı testler...

vivo, V29 5G akıllı telefonuna uyguladığı dayanıklılık testlerini paylaştı

Hem tüketicilerin sahip oldukları hakları hatırlatmak hem de toplumsal bilinci geliştirmek için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 15-21 Mart arası her yıl Tüketiciyi Koruma Haftası olarak kutlanıyor. vivo da bu haftaya özel olarak, V29 5G model akıllı telefonunun üretim aşamasından son kullanıcıya ulaşana kadar tabi tutulduğu testleri paylaştı.

vivo, geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunduğu V29 5G akıllı telefonunun dayanıklılık konusunda pek çok testten geçtiğini belirtiyor. vivo telefonun dayanıklılığını kanıtlamak için 32.000 kez düşürme, 6.000 kez kulaklık girişi, 150.000 kez güç düğmesi testi, -20 °C’den +50 °C’ye kadar ekstrem sıcaklık ve 10.000 kez şarj kablosu takıp çıkarma testlerine tabi tuttuğunu söylüyor. Bu verilere göre, telefon her gün şarja takıldığı takdirde 27 yıldan uzun bir süre, her gün kulaklık ile müzik dinlenirse 16 yıldan uzun bir süre dayanabileceği anlamına geliyor.

vivo, suya dayanıklılık için V29 5G'nin IP68 sertifikasına sahip olduğunu belirtiyor. Bu sertifikayı alabilmek için telefonun ciddi laboratuvar testlerinden geçtiğini dile getiren vivo, V29'un yağmur altında, spor yaparken, buharlı banyo ortamında, kumsalda, inşaat ve şantiye alanlarında rahatça kullanılabileceğini iddia ediyor. Ayrıca bu koruma sayesinde V29’un gelişmiş 50 MP OIS Ultra Algılama Kamerası ile su altında fotoğraf ve video çekimleri yapılabiliyor.

vivo, Türkiye fabrikasında üretilen ürünlerin SMT (yüzey montajı teknolojisi) standardının yüzde 99,85, Nihai Kalite Kontrol ve Menşei ve Kalite Kontrolü (FQC ve OQC) sıfır hata geçiş oranının ise yüzde 99,92bir oranında olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte vivo, yalnızca testlerden başarı ile geçen ürünlerini piyasaya sunduğunu iddia ediyor. Bu sayede de vivo, rakiplerine kıyasla yalnızca yüzde 0,63’lük düşük tamir oranıyla kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

Ayrıca vivo, yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını ve yakın zamanda duyuracağı yenilikle Türkiye’de bir ilke imza atarak kullanıcıların pil sorunlarına da çözüm getirmeyi amaçladığını söylüyor.