Volkswagen elektrikli mikrobüsü ID Buzz'a 340 beygirlik GTX modelini ekledi

Alman otomobil devi Volkswagen, yeni tanıttığı ID Buzz GTX ile elektrikli mikrobüs serisine yüksek performanslı bir model ekleyeceğini duyurdu.

Volkswagen, ID Buzz'a 340 beygirlik GTX modelini ekledi

Volkswagen, elektrikli ID Buzz mikrobüs serisine performans katacak GTX modelini tanıttı. Tüm zamanların en güçlü Bulli'si olan bu model, yeni 4Motion dört tekerden çekiş sistemi sayesinde 340 beygire kadar güç sunuyor.

1950'lerin klasik Bulli minibüsünün fütüristik bir yorumu olan bu model, artık durma noktasından 100 km hıza 6,5 saniyede çıkıyor ve 160 km/s bir azami hıza ulaşıyor. Standart model ile karşılaştırıldığında 15 km/s bir artış söz konusu. Ayrıca VW, GTX'i hem standart hem de uzun dingil mesafesi seçenekleriyle sunuyor, böylece 5, 6 veya 7 kişilik kapasite seçenekleri olacak.

Güç aktarma organları artık ön aksı çalıştıran 80kW'lık bir motor ve arkada 210 kW'lık bir motordan oluşuyor; bu sayede araç diğer modellere göre hem daha hızlı hem de daha yüksek bir çekme gücü sunuyor. Buzz GTX, arkadan 1.800 kg çekebilirken, uzun dingil mesafeli model ise 1.600 kg çekebiliyor.

Volkswagen, bu yeni modele devasa ön ayırıcılar ve vahşi spoylerler takmak yerine, sportif havayı azaltmayı tercih etmiş. Tek gerçek değişiklik, siyah tavan döşemesi, koltuklarda ve direksiyon simidinde kırmızı dikişlerin yanı sıra GTX ambleminin yer aldığı kabin içinde görülüyor.

Daha da önemlisi model, VW Grubunun en yeni bilgi-eğlence donanımına sahip. Araçta, opsiyonel bir baş üstü ekranı ve aydınlatmalı bir dokunmatik çubuğa sahip yeni 12,9 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Öte yandan, bilgi-eğlence paketi ChatGPT entegrasyonu ve IDA sesli asistanında yapılan iyileştirmelerle artık doğal dil komutlarıyla daha önemli araç işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Fiyat konusunda henüz bir açıklama yapılmadı, ancak baz modelin yaklaşık 75.000 dolardan başladığı düşünüldüğünde, VW'nin GTX versiyonu için çok daha fazlasını talep edebileceğini tahmin edebiliriz.

Volkswagen henüz resmi menzil rakamlarını açıklamadı, sadece GTX'in uygun DC hızlı şarj cihazlarını kullanarak 26 dakikada yüzde 0-80 arasında şarj olacağını belirtti. Temel model ise ortalama 415 km resmi menzil değerine sahip.