Volkswagen'a Çok Ağır Fatura!

Volkswagen, dizel emisyonu skandalının sonrasında inanılması güç bir faturayı ödemek zorunda!

Volkswagen'a çok ağır fatura!

Volkswagen'in neden olduğu dizel emisyon skandalı, ABD'de bir adım daha ileri gitmiş durumda. Bir ABD federal yargıcı, otomobil üreticisi ile 475.000 civarı dizel araç sahibi arasında 14.7 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı. Reuters'ın söylediğine göre Volkswagen, bu sorunlu araçları Kasım ayının ortalarından itibaren geri satın almaya başlayacak.

Hatırlatma yapmak gerekirse, bu anlaşma, ABD tarihindeki belki de en büyük toplu dava anlaşmalarından biri olmakta. Belirlenen miktarın 10 milyar dolardan bir miktar üstü, bahsi geçen araç geri satın alımlarına ve VW sahiplerine telafi ödemeleri için kullanılacak ve diğer 4.7 milyar doları, emisyonların etkisini azaltmaya ve daha fazla sıfır emisyon araç yapısı oluşturmaya harcanacak. Tabii ki bu miktarın içerisinde 1.8 milyar dolar daha var ve skandal ile ilgili yasal ödemelere gidecek. Ayrıca 85.000 test cihazı için daha milyarlarca dolar ödeme yapılması da gerekebilir. Bu davanın yanı sıra, ABD'de de 16 dava daha bulunduğunu hatırlatalım.

Bütün bu masraflar birikirken, Volkswagen'in önümüzdeki 10 yıl içerisinde 30 farklı elektrikli araç sunma gibi hırslı bir hedefi de bulunmakta. Ancak bütün bu çabaya rağmen, yaklaşık olarak yarım milyon aracın yasal emisyon izninin 40 katı olan emisyonu nötrlemek için çok fazla sayıda elektrikli araç gerekli olacaktır...

Okuyucu Yorumları