Volvo'dan ilginç test! Araçları 30 metreden aşağı attı! İşte sonuç

Volvo on adet yeni otomobilini 30 metre yükseklikten aşağıya düşürdüğü bir çarpışma testi gerçekleştirdi. Otomobillerin beklenmedik senaryolarda ne duruma geldiğini görmek adına ilginç sahneler de yaşanıyor. İşte o video...

Volvo'dan araçları için ilginç test

Güvenlik konusun bilinen İsveçli şirket Volvo, Türkiye'de ve dünyada araç güvenliği konusunda akla gelen ilk firmalardan. Volvo, şimdiye kadarki en zorlu çarpışma testlerinden birini gerçekleştirdi. Emniyet kemeri teknolojisini geliştiren otomobil şirketi olan Volvo'nun bir güvenlik testi görüntülendi.

VOLVO İLKYARDIM TESTİNDE ARAÇLARI 30 METREDEN ATTI

Volvo, 30 metreden aracı vinçle bıraktığı bu testte 10 farklı model kullandı. Testte ise, böyle bir senaryoda acil durum ekiplerinin, aracın içindeki yaralıları nasıl kurtarabileceğine ilişkin veri elde ediliyor.

İNŞAAT VİNCİ KULLANILDI

Volvo uzmanları bu sıradışı testi gerçekleştirmek için bir inşaat vinci kullandı. Bu vinç yardımıyla 30 metre yüksekliğe çıkarılan 10 farklı model aşağıya bırakıldı. Çarpışma öncesinde mühendisler, istenen hasar düzeyinin oluşması için her otomobilin ne kadar basınç ve kuvvete maruz kalması gerektiği hakkında kesin hesaplamalar yaptı.

Volvo'nun bu testlerdeki amazı herhangi bir çarpışma senaryosunu canlandırarak araçların nasıl etkileneceğini ortaya koymak. Bu testlerin bir kısmında oldukça sıradan vakalar canlandırılsa da bazen de çok sıra dışı durumlara hazırlanmak gerekiyor.

İŞTE O VİDEO:

Okuyucu Yorumları