WanTTed ile Harvard yolcusu oldular

Türk Telekom'un 3 yıldır düzenlediği kariyer programı WanTTed, düzenlenen üç günlük kampla sona erdi

Harvard yolcusu oldular

WanTTed Camp'ta bu yıl da hem mücadele, hem eğlence vardı. Türk Telekom'da çalışma imkanı yakalamak ve Harvard'da eğitim programı kazanmak için projelerini yarıştıran üniversiteliler, kamp boyunca düzenlenen etkinliklerle de keyifli vakit geçirip, dostluklar kurma şansı yakaladı.

Türk Telekom tarafından telekomünikasyon sektörünün hızlı, rekabetçi ve limitleri zorlayan dünyasına adım atmaya hazırlanan gençlerin potansiyelini keşfetmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen WanTTed Yetenek Programı'nın üçüncü sezonu Bolu'da düzenlenen kampla sona erdi.

Hem mücadele, hem eğlence vardı

Türkiye'nin gözde 5 üniversitesinden 15.044 başvuru arasından seçilen 27 öğrenci, 3 gün boyunca Türk Telekom yöneticilerinden koçluk aldı ve takımlara ayrılarak projelerini yarıştırdı. 10 takımın mücadelesine renk katan unsurlardan biri ise Dünya Kupası konsepti oldu. Her takımın dünya kupasındaki bir ülkeyi temsil ettiği yarışmada profesyonellere taş çıkartan projelerini şirketin üst düzey yetkililerine sunan öğrenciler, sunumlardan arta kalan vakitlerinde de eğlenceli saatler yaşadı.

Organizasyonun en renkli bölümlerinden biri düzenlenen kısa film yarışması oldu. Katılımcılar bir gün içerisinde senaryosunu yazıp, başrolünde boy gösterdikleri filmler çektiler. Ortaya çıkan birbirinden eğlenceli yapıtlar oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Sonrasında yapılan WanTTed Oscar Töreni'nde ise en iyiler ödüllerini aldı.

WanTTed'la 3 kişi Harvard yolcusu oldu

Projesiyle birinci seçilen iki kişi Türk Telekom tarafından Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen özel bir eğitim programına katılmaya hak kazandı. Dünya Kupası konseptiyle gerçekleştirilen proje yarışmasında kazanan İspanya oldu. WanTTed Camp'ta birinci olarak Harvard'a gitmeye hak kazanan isimlerden İTÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Tunahan Kafa buı programla kısa bir sürede, efektif zaman yönetimi ve iyi takım çalışmasıyla başarının yakalanabildiğini deneyimlediğini belirtirken, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Aykut Kale "Projemiz için yaptığımız vaka çalışması sayesinde telekomünikasyon sektörü hakkında çok şey öğrendim. Hem öğrenip hem kazandık" diyerek duygularını dile getirdi.

Okuyucu Yorumları