Win 7: En uyumlu sistem olmayı neye borçlu?

Windows 7 bugüne kadar üretilen en uyumlu Windows sistemi oluşunu bakın neye borçluymuş?

Windows 7'nin sırrı...

Microsoft yetkilileri yaptıkları bir açıklamada, Windows 7'nin ürettikleri en uyumlu Windows sistemi oluşuna netbook'ların sebep olduğunu belirttiler.

Windows OEM ürün müdürü Laurence Painell yaptığı açıklamada Windows 7'nin üretimindeki en önemli hedeflerinin birçok makinede sorunsuz çalışabilmesi olduğunu söyledi. "Birinci hedefimiz uyumlu ve kaliteli bir sistem yaratmaktı. İkinci hedefimiz ise performans oldu." diyen Painell bellek kullanımına çok önem verdiklerini, bunun da aslında sistemin netbook'larda sorunsuz çalışmasına büyük katkısı olduğunu bildirdi.

Painell, netbook sistemleri konusunda hazırlıksız yakalandıklarını ve Linux sistemine sahip Asus Eee PC'yi gördüklerinde şok geçirdiklerini de itiraf etti: "İlk önce acil olarak bellek kullanımı Vista'ya göre daha makul olan XP'yi üreticilere sunduk. Ama yavaş bir başlangıç yapmamıza rağmen şu an netbook'ların %80'inden fazlasında bir Windows var".

Microsoft'un OEM notebook üreticilerine oldukça düşük fiyattan sunacağı Windows 7 Starter sadece üç yazılımı aynı anda çalıştırabiliyor. Ama netbook kullanıcıları isterlerse uyum sorunu yaşamadan sistemlerini Windows 7 Home Premium'a kadar yükseltebilecekler.

Okuyucu Yorumları