Win 7 kullanıcıların dikkatini ne kadar çekti

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Windows 7'nin bir haftalık kullanım oranı rakamları burada...

Win 7'yi ne kadar sevdik?

Microsoft şu sıralar Windows 7'nin kullanım oranlarını çok yakından takip ediyor. Açık beta sürecinde kullanım oranı düşük olarak seyreden Windows 7'nin RC sürümünün herhangi bir sınırlama olmadan ve uzun süre ücretsiz olarak kullanılabilecek olması kullanıcıların ilgisi çekti. Durum böyle olunca Windows 7 kullanıcıları geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana tam %22 artı. Her ne kadar henüz toplamda ancak %0,47'lik bir pazar payı elde edebilse de, RC sürümü için bu oran oldukça ümit verici.

Windows 7'nin kullanım oranı özellikle hafta sonlarında artıyor. Bunun sebebi ise ofislerde henüz yeni işletim sistemin sistemine rağbet olmaması ve ev kullanıcılarının boş vakitlerinde yeni sistemi denemeyi tercih etmesi. Ayrıca çoğu kullanıcı Windows 7 RC'yi ikici işletim sistemi olarak kullanıyor ve gündelik işlerini yapacakları zaman, birincil işletim sistemlerine geri dönüyorlar.

Bu arada Microsoft, şu ana kadar kaç kişinin Windows 7 RC işletim sistemini indirdiğini açıklamadığı için bu kullanım oranlarının, indirilme oranları ile karşılaştırılması da henüz mümkün olamadı.

Okuyucu Yorumları