Windows 10 Akıllı Ev Cihazlarını Destekleyecek

Microsoft artık Windows 10 kullanıcılarının akıllı ev cihazlarını bilgisayarlarından kontrol etmelerine izin verecek!

Windows 10'dan akıllı ev desteği!

Windows 10 kullanıcıları artık bilgisayarlarını akıllı evlerini kontrol etmek için kullanabilecek. Windows Central'ın yayınladığı rapora göre Microsoft, Cortana'ya "connected home" (bağlı ev) özelliğini ekledi. Kullanıcılar bu menüyü kullanarak akıllı eşyalarını bilgisayarları ile eşleştirebiliyor ve Cortana'nın kontrolü ele almasını sağlayabiliyor.

Windows 10 Akıllı Ev Cihazlarını Destekleyecek

Cortana şimdilik Wink, Insteon, Nest, SmartThings ve Hue ürünlerini destekliyor. Windows Central, Windows 10 connected home menüsünü masaüstü ve mobil sürümlerini gördüğünü söylüyor, bu da özelliğin yakında yaygın kullanıma geçeceğine işaret ediyor.

The Verge'den Tom Warren, bu yılın erken aylarında Microsoft'un HomeHub adlı bir özellik üzerinde çalıştığını rapor etmişti. Microsoft bu yazılım sistemi sayesinde cihazlar arası iletişim kurmayı ve aile ortamını dijital ortamda bağlamayı planlıyordu. Hedefler arasında Windows 10 bilgisayarları akıllı evlerin kontrol merkezi haline getirmek de vardı.

Microsoft akıllı ev ürünlerini desteklemek üzerine çalışırken ayrıca Cortana'dan gücünü alan Harman Kardon akıllı hoparlörünü de geliştiriyor. Görünüşe bakılırsa şirket, Google, Amazon, Apple ve hatta Samsung'un da bulundu akıllı ev ürünleri piyasasında ciddi girişimler yapmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları