Windows 10 masaüstünde yükseliyor!

Yavaş ancak kararlı yükselişini sürdüren Windows 10, masaüstünde bakın hangi seviyeye kadar çıkmayı başardı...

Windows 10'dan yeni rakamlar!

Windows 10, çıkışının bir sene sonrasında beş masaüstü bilgisayardan yalnızca birine girmeyi başardı. NetMarketShare verileri, Microsoft'un son işletim sisteminin Haziran'daki yüzde 17,4'lük pazar payını Temmuz'da yüzde 19,1'e yükselttiğini söylüyor.

Veriler, Windows 10'a ücretsiz geçiş fırsatının 29 Temmuz'da sonlanmasına rağmen Windows 10'un yavaş izleyen büyümesinin hızlanmadığını gösteriyor. Microsoft, çok tartışılan Windows 8'in ardından Windows 10 ile kullanıcı dostu, çekici bir işletim sistemi ortaya çıkarmak istemişti. Firma bunu başarsa da, ısrarlı tutumuna rağmen birçok kullanıcıyı Windows 10'a yükseltmedi. Firma geçen ay 2018 ortasında 1 milyar cihaza ulaşma hedefine ulaşamayacağını da açıklamıştı.

Windows 10 Anniversary Update mercek altında...

Ancak Windows 10 yavaş da olsa büyümesini sürdürecek. İşletim sistemi bugün uzun süredir beklenen Anniversary Update güncellemesini alacak. Bu güncelleme, Edge web tarayıcısına, dijital asistan Cortana'ya, Başlat Menüsü'ne, görev çubuğuna ve Hello oturum açma işlevine geliştirmeler yapacak.

Okuyucu Yorumları