Windows 10'un yol haritası yayınlandı!

Microsoft, Windows 10'un yeni ve gelecekteki işlevlerini gösteren yol haritasını ortaya çıkardı!

İşte Windows 10'un geleceği!

Windows 10'un yeni işlevlerini takip etmek pek kolay bir iş değil. Yeni işlevlerin bir kısmını Insider Preview yapılarında ortaya çıktığında görebiliyoruz. Bazı yeni işlevler ise geliştirme aşamasında olduğundan kullanıma sunulmuyor.

Microsoft'un yeni yayınladığı yol haritası, bu konuyu daha anlaşılır hale getirmeyi amaçlıyor. Yol haritası yeni işlevleri "Henüz kullanıma sunuldu", "Herkese açık önizleme", "Geliştirme aşamasında", "İptal edildi" ve "Arşiv" gruplarına ayırıyor. İlk iki grup olan "Henüz kullanıma sunuldu", "Herkese açık önizleme" ile sunulan tüm işlevler, elbette Insider programıyla ulaşabildiğimiz önizleme yapılarında bulunuyor.

"Geliştirme aşamasında" grubunda işler ilginç bir hale geliyor. Bu bölümdeki işlevlerden biri sayesinde PC'mizi telefonla (Windows Phone veya Android) veya giyilebilir teknolojiyle açabileceğimiz anlaşılıyor. Dikkat çeken bir başka detay, Continuum'da yapılacak geliştirmeler. Bunlardan bir tanesi, işleve getirilecek olan dokunmatik ekran desteği.

Geliştirilmekte olan diğer işlevler arasında Başlat menüsü güncellemeleri, Cortana ve Bildirim Merkezi entegrasyonu, Windows Ink ve fazlası var. Yani Windows 10 için birçok yeni işlev yolda görünüyor.

Listenin şirketlere özel hazırlandığı söylense de bahsedilen işlevlerin çoğu, tüketicileri de ilgilendiriyor. Microsoft'un Anniversary Update'teki yeniliklerin hepsinden bahsetmediğini yeni yol haritasıyla birlikte anlamış olduk.

Okuyucu Yorumları