Windows 7'de siyah ekran sorunu!

"Milyonlarca kullanıcıyı" etkilediği iddia edilen Windows 7 siyah ekran sorununda, işin aslı burada!

Win7'de siyah ekran sorunu!

Kasım ayında yayınlanan en son Microsoft yamalarıyla ilgili bir iddia kendine basında geniş yer buldu.

İddiaya göre Windows XP, Vista ve Windows 7, yamalardan sonra sorun çıkartıyor. Kullanıcılar siyah ekranla karşılaşıyor.

Prevx isimli güvenlik yazılımı geliştiricisinin yayınladığı siyah ekran problemi, Microsoft'un Kasım yamalarına başlanmıştı. Sorunun kaynağı olarak Microsoft'un Access Control List (ACL) üzerinde yaptığı değişiklikler gösterildi. Prevx bu soruna karşın bir yama ve sorunu giderme talimatları yayınladı. Bu yamanın da sorunu tamamen çözemediği, ama Microsoft'u durumdan haberdar edeceği aktarıldı.

Bu haber hızla yayıldı ve internet üzerinde Windows 7 kullanıcılarının yaygın bir şekilde siyah ekran sorunuyla karşılaştığına yer verildi. Bazı kaynaklar Microsoft'un gelen raporları incelediğini belirtti.

Ancak bu "milyonları etkileyen" siyah ekran sorununda işin aslı başka!

Siyah ekranda işin aslı farklı

Siyah ekranda işin aslı farklı
Siyah ekranın ünü kısa sürdü

Microsoft'un KB915597 ve KB976098 güncellemelerinden kaynaklandığı iddia ediliyordu. Kullanıcıların masaüstünün, görev çubuğunun ve diğer masaüstü öğelerinin ortadan kaybolmasına sebep olan ve sonuçta kullanıcıyı simsiyah bir ekran üzerinde sadece Bilgisayarım ve Explorer penceresiyle baş başa bırakan siyah ekran sorunu hakkında Microsoft'a hiçbir şikayet gelmediği ortaya çıktı.

Microsoft'un yaptığı açıklama, yapılan haberlerin abartılı olduğunu, ortada yaygın bir siyah ekran sorunu olmadığını ortaya koydu. Kaynak olan Prevx, bu olay yüzünden Microsoft'tan özür diledi ve işin aslını açıkladı.

Prevx daha sonra bu hata için Windows kayıt defterini değiştiren zararlı yazılımları suçladı. Windows 7'de veya diğer Windows sürümlerinde güncellemelerden kaynaklanmadığı ortaya çıkan siyah ekran sorunu haberleri için Prevx özür diledi.

Okuyucu Yorumları