Windows 7 duvar kağıtlarının fotoğrafçısı

Windows 7'nin bütün özellikleri anlatıldı. Peki ya duvar kağıtları? İşte onların hikayesi...

Windows 7 duvar kağıtları

Windows kullanıcılar her sürümde birbirinden güzel duvar kağıtları tarafından karşılanıyor. Oldukça canlı ve yaratıcılıkla dolu bazı duvar kağıtları, diğerlerinin çok ötesine geçiyor. Elbette duvar kağıtlarını yüzeysel bulabilirsiniz ancak görsellik, en çok gördüğümüz yazılım olan işletim sisteminin önemli bir parçası.

Windows 7 ile birlikte gelenler haricinde de indirilecek enfes duvar kağıtları bulunuyor. Will Austin isimli bir fotoğrafçı, Windows 7'yi güzelleştirenler arasında yer alıyor. Microsoft Windows 7'nin çıkışıyla birlikte onun fotoğrafları dünya çapında, pek çok ülkede, sayısız milletten insanın masaüstünde görülecek.

Windows 7 ile birlikte gelen duvar kağıtlarının sadece 6 fotoğrafçısı var. Bunlardan biri olan Will Austin 7tutorials'la röportajında işin hep göz ardı edilen bir yönüne ışık tutuyor.

Will Austin Seattle'da yaşayan profesyonel bir fotoğrafçı, memleketi ise Teksas. İşin komik tarafı Microsoft'la çalışmaya başladıktan sonra şirket çalışanlarından biriyle olan akrabalık bağını keşfetmiş. Bir Microsoft çalışanının ninesi, Will'in babasına bebekken bakmış.Babası da fotoğrafçı olan Will, aile mesleğini icra ediyor.

Doğal ışık ve Seattle

Doğal ışık ve Seattle

Okul sıralarında fotoğraf çekmeye başlamış ve yıllık fotoğraflarını bile o çekmiş. Serbest çalışıyor, ve işe doğa fotoğrafçılığı ile bağlamış. Daha sonra mimari, seyahat, insanlar ve endüstriyel fotoğraflar çekmiş.

Microsoft ile tanışması ise oldukça ilginç. Çektiği mimari karelerden birinde Microsoft'un tasarımcılarından biri çıkmış ve böylece tanışmışlar. Microsoft'un profesyonelliğinden oldukça memnun olan Will, Windows 7 duvar kağıtları için çektiği fotoğrafları Seattle'ın merkezinde çekmiş. Ağaç yapraklarının yer aldığı fotoğrafı ise Washington Park'ında soğuk bir sabah çekmiş. Yapay ışıklandırma kullanmamış, o esnada yaprakların arasından gelen bir ışın sayesinde o anı yakalamış.

Doğa fotoğraflarında Contax ve mimaride de Nikon kullanmış. Fotoğraflarla sonradan pek oynamamış. Çekilen fotoğraflar doğal hallerine çok yakın.

Will, Windows 7 hakkında ne düşündüğü sorusuna ise şöyle cevap veriyor "Tabii ki heyecanlıyım, Geliştirilmesi sırasında Seattle'da çok olumlu şeyler duydum. Duvar kağıtlarının da Microsoft'un kullanıcılara verdiği önemin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve takdiri hak ediyorlar."

Okuyucu Yorumları