Windows 7 ve 8.1 sahiplerine Windows 10 müjdesi!

Eğer geçerli bir Windows 7 veya 8.1 anahtarına sahipseniz, Windows 10'a bedava geçmek için halen bir şansınız var!

Windows 7 ve 8.1 sahiplerine yeni müjde!

Microsoft'un ücretsiz Windows 10 teklifinin geçen ayın sonunda bittiğinin farkında olduğunuzdan eminiz. Ancak Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının yeni işletim sistemine geçmek için kendi ürün anahtarlarını kullanmaya devam edebildikleri anlaşıldı.

Windows 10'a ücretsiz yükseltme süresi içerisinde yükseltip, geri dönenlerin istedikleri herhangi bir zamanda tekrar ücretsiz olarak Windows 10'a geçebileceklerini biliyorduk. Ancak Windows 10'a hiç geçmemiş Windows 7/8.1 kullanıcılarının da kendi anahtarlarını kullanarak Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltebildiği ortaya çıktı.

Durum ZDNet dahil birden çok kaynak tarafından doğrulandığından, bugün isteyen herkesin (Windows 7/8.1 anahtarına sahip olmak kaydıyla) Windows 10'a yükseltebileceği anlaşılıyor. Microsoft, böyle bir fırsat sunduğunu resmi olarak açıklamıyor ancak firma Windows 10'a henüz geçmeyenler için biraz esneklik sunmak istemiş olabilir. Bununla birlikte bu yolun her zaman açık kalacağının hiçbir garantisi yok; Microsoft'un geçiş yolunu çok yakın bir gelecekte kapatması şaşırtıcı olmayacaktır.

Birkaç gün önce Windows 10'a geçmenin bir başka (tartışmalı) yolundan size bahsetmiştik; ancak bu yeni yol daha kolay görünüyor.

Okuyucu Yorumları