Windows 8.1 ücretsiz bir "güncelleme" olacak!

Windows 8.1'e yükseltmek isteyen Windows 8 kullanıcıları, onun için para ödeyecekler mi?

Windows 8.1 ücretli mi olacak

Windows 8.1, Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre hizmet paketinden ziyade bir "güncelleme" olacak. Windows bölümü başkan Tami Reller'in açıklamalarından güncellemeleri son kullanıcı için kolaylaştırmak isteyen Microsoft'un "hizmet paketi" yayınlamayı Windows 8'le birlikte bir kenara bırakacağını anlıyoruz.

Reller, açıklamasında Windows 8.1'in platform için büyük bir güncelleme olacağını, son kullanıcıya birçok geliştirme sunacağını söylese de Windows 8.2 ve ilerisine değinmedi. Windows 8.1 güncellemesinin herkese açık bir ön izleme sürümü, 26 Haziran'da indirmeye sunulacak.

Windows Store'un uygulama sayısının 70.000'i aştığından bahseden Reller, "Windows Blue" güncellemesinin Microsoft tarafından "Windows 8.1" ismiyle anılacağını ve ücretsiz olacağını da onayladı. Böylece güncellemenin ücretli olacağına dair endişeler de sona ermiş oldu.

Reller, güncellemenin final sürümünün takvim yılının sonuna doğru kullanıcılara sunulacağını söyledi. Windows 8.1, Windows 8 ile aynı planı izlerse güncellemenin Ağustos ayında RTM aşamasına ulaşmasını, Ekim ayında ise kullanıma sunulmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları