Windows 8.1 Update 1, 11 Mart'ta gelebilir!

Windows 8.1 Update 1'in herkes için sunulacağı tarih, bu sefer günü gününe sızdı!

Update 1'in tarihi belli oldu

Windows 8.1'e gelecek ilk önemli güncelleme, yeni bir iddiaya göre 11 Mart'ta yayınlanacak. Güncelleme için daha önce Mart tarihinden bahsedilse de, yayınlanacağı gün tam olarak belirtilmemişti.

ZDNet'ten Microsoft'la yakın bağlantılarıyla tanınan Mary Jo Foley'e göre Windows 8.1 Update 1'in yayınlanacağı tarih 11 Mart olacak. Hatta aynı tarihte Windows Phone 8.1 güncellemesi de indirmeye sunulacak. Foley, "Threshold" adıyla tanınan bir sonraki Windows'a kadar herhangi bir güncellemenin gelip gelmeyeceği konusunun henüz belirsiz olduğunu söylüyor.

Windows 8.1 Update 1'in getireceği değişiklikler arasında Metro uygulamalarını görev çubuğuna sabitleyebilme ve Metro uygulamalarına eklenen bir kapama düğmesi var. Foley, başlat menüsünün 8.1 Update 1'de ortaya çıkmasını beklemediğini, böyle bir gelişmenin kendisini "şaşırtacağını" söylüyor. Tartışmalı menünün en erken Threshold'da görünmesi bekleniyor. Threshold'un ilk kez Nisan ayındaki Microsoft BUILD 2014 konferansında gösterilmesi muhtemel.

Foley, 11 Mart'ın Salı günü yamalarına (ayın ikinci Salı günü) denk geldiğini, Update 1'in Windows Store değil Windows Update yoluyla bir güvenlik yaması şeklinde sunulabileceğini söylüyor. Foley, geçmişteki isabetli tahmin ve söylentileriyle tanınan bir isim; dolayısıyla söylediklerinin gerçeğe dönüşme ihtimali var.

Okuyucu Yorumları