Windows 8'i kaç kişi kullanıyor?

Piyasaya çıkışının ardından 1 yıl geçen Windows 8, şu anda kaç bilgisayarda kurulu? İşte cevap!

Kaç kişi "Windows 8" dedi?

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'i piyasaya sürmesinin üzerinden sadece bir yıl geçti. Ancak büyük umutların bağlandığı bu yeni işletim sistemi, Microsoft'u şimdilik memnun etmiş gibi görünmüyor. Dünyadaki kullanım oranı yüzde 5.4'te kalan işletim sistemi, bu oranla Microsoft'un ez az satan işletim sistemi Windows Vista'nın sadece yüzde 1,6 üzerine çıkabildi.

Microsoft'un başkanı Steve Ballmer, dünyada toplam kaç Windows 8 kullanıcısı olduğunu tespit edilmesini istediğinde çıkan sonuç ise 88,5 milyon oldu.

Microsoft'un sattığı toplam Windows 8 lisansı sayısı ise 100 milyon. Ancak bu 100 milyon lisansın bazıları toplu olarak PC üreticilerine satıldı ve henüz bilgisayarlara yüklenmemiş Windows 8'ler de bulunuyor.

Microsoft dünyada 1,5 milyar PC olduğunu hesaplıyor ve bunların yaklaşık yüzde 5,4'ünde Windows 8 yüklü olduğunu tahmin ediyorlar. Bu rakam da 80-85 milyon arasında bir rakama denk geliyor.

Windows 8'in yüzde 5,4'lük oranı, NetApllications isimli araştırma şirketi tarafından hesaplanmış. Ancak, StatCounter web sitelerinin günlük görünürlüklerini ölçüyor ve onun elde ettiği veriler, bu oranın daha fazla olabileceğini gösteriyor. En iyi senaryoda, 88,5 milyon Windows 8 kullanıcısı olduğu hesaplanıyor.

Fakat her şekilde, Windows 8'in öncülü Windows 7 kadar tutulmadığı açık. Windows 7, aynı süre içerisinde dünyadaki bilgisayarların yaklaşık yüzde 15'ine kurulmuştu.

Microsoft, istedikleri başarıyı elde edemediklerinin farkında ve Windows 8'i iyileştirmek için güncelleme hazırlığına devam ediyorlar. Windows 8.1 güncellemesi ile işletim sisteminin daha fazla sayıda insana ulaşması ve daha çok beğenilmesi bekleniyor.

Windows 8.1 bu yılın sonunda yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları