Windows Live Messenger Plus!

Windows Live Messenger için geliştirilen Messenger Plus! ile Messenger'ınızı farklılaştırın!

Messenger Plus!

Microsoft'un Windows Live Messenger'ı, her geçen gün dünyanın dört bir yanından yeni kullanıcıları bünyesine katarak milyonlara ulaşmayı başarmış bir hızlı mesajlaşma yazılımı. Windows Live Messenger ile günün 24 saati arkadaşlarınızla iletişimde kalabilir, onlarla kolaylıkla dosya paylaşımı yapabilir, oyunlar oynayabilir ve daha pek çok aktiviteleri beraber gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer Windows Live Messenger sisteminize kurulu değilse ya da son sürümüne sahip değilseniz Windows Live Messenger'ın son sürümü 8.5 Türkçe'yi buradan indirebilirsiniz.

Windows Live Messenger ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz ilgili makalemizi okumanızı öneriyoruz.

Messenger Plus!

Messenger Plus!

Microsoft Windows Live Messenger'ın dünya genelinde, özellikle ülkemizde çok yaygın bir kullanım ağının olduğunu söylemek sanırız yanlış olmaz. Bugün hemen her yaşta kullanıcının bir MSN hesabı bulunuyor. Kitlesi bu kadar geniş olan bir yazılım söz konusu olduğunda elbette bu yazılıma özel bazı programların da ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor.

Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz Messenger Plus! Live eklentisi. Bu eklenti ile Windows Live Messenger'a sayısız özellik katabilir, çehrenizi tamamiyle değiştirebilirsiniz. Messenger Plus!'ın sunduğu pek çok opsiyon var ve biz makalemizde özellikle işinize yarayacağını düşündüğümüz opsiyonlardan bahsetmeye çalışacağız.

Messenger Plus! Live'in Türkçe son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Messenger Plus! ile Messenger'ınız daha farklı

Messenger Plus! ile Messenger'ınız daha farklı

Messenger Plus!'ı kurduktan sonra Windows Live Messenger'ı tekrar başlatmanız gerekecek. Bunun için eğer açıksa Live Messenger yazılımını tamamen kapatın ve tekrar açın. Hesabınızı açtıktan sonra Windows Live Messenger penceresinin tepesinde yer alan seçeneklerin arasına Plus!'ın eklendiğini göreceksiniz. Bu bölümden Plus!'ın tüm ayarlarına ulaşabilirsiniz. Olay görüntüleyici, günlük görüntüleyici, Messenger'ı kilitle, kişi listesi temizle gibi pek çok opsiyonun yanında, üzerinde daha çok duracağımız 'Tercihler...' seçeneği bulunuyor. Ancak önce 'Olay görüntüleyici' ile makalemize devam edelim...

Olay Görüntüleyici ile Messenger'ınız açıkken siz dahil listenizdeki arkadaşlarınızın sizin Messenger'da olduğunuz süre boyunca hangi aktiviteleri gerçekleştirdiğini öğrenebilirsiniz. Örneğin kimlerin çevrimiçi olduğunu, hangi müzikleri dinlediğini, iletilerine neler yazdıklarını ve bunun gibi aktivitelerden bu özellik sayesinde haberdar olma şansınız var.

Plus! konuşma kayıtları opsiyonu

Plus! konuşma kayıtları opsiyonu

Sohbet Günlüğü ise Plus!'ın arkadaşlarınızla yaptığınız konuşmaları tamamen isteğiniz üzere kayıt altına almasıyla beraber bu kayıtları görmenizi sağlayan bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Normalde Windows Live Messenger'ın zaten 'History' yani kayıt özelliği bulunuyor. Ancak Plus! ile bu konuşmalar yazı tipleri, smileyler dahil tamamiyle orijinal şekilde kaydediliyor, yani bir text dosyası gibi değil, kendi formatında... Bunun yanında kaydedilen konuşmalarınızı Plus! ile şifreleyebilir, yabancı gözlerin özel konuşmalarınıza ulaşmasının her türlü önüne geçebilirsiniz.

Plus'da konuşma kayıtlarını şifrelemeyi ilerleyen sayfalarda inceleyeceğiz.

Kişi bilgisi

Kişi bilgisi

Kişi Bilgisi ile listenizdeki bir arkadaşınızın profilindeki resim dahil bazı kısa bilgilerine ulaşabilirsiniz. Son çevrimiçi ve son sohbet kısımlarında en son hangi gün ve saat çevrimiçi olduğunu ve en son bu arkadaşınızla ne zaman konuştuğunuzu öğrenmeniz mümkün.

Bunun dışında arkadaşınızın Messenger'daki olay günlüğüne de bu bölümden ulaşabileceğiniz gibi 'Bu kişinin listesindesiniz' ifadesi ise bu arkadaşınızın Messenger listesinde ekli olduğunuzu öğrenebiliyorsunuz. Yani eğer bu arkadaşınız sizi listesinden silmemişse bu ifadeyi görmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu kişinin listesinde olmadığınıza dair bir ifadeyle karşılaşabilirsiniz.

Ancak hatırlatmak isteriz ki engellenip engellenmediğinizi buradaki ifadeden anlamanız söz konusu değil. Bu kısımdan sadece arkadaşınızın listesinde olup olmadığınızı öğrenme şansınız var.

Eğer engellenip engellenmediğinizi öğrenmek istiyorsanız ilgili makaleye göz atmanızı öneriyoruz: www.chip.com.tr/haber/A-dan-Z-ye-Live-Messenger_5904.html

Plus! konuşma kayıtlarını şifreleme

Plus! konuşma kayıtlarını şifreleme

Günlüklerinizi yani konuşma geçmişinizi şifrelemek istiyorsanız Plus! seçeneğinden 'Tercihler...'e tıklayın. Ardından tepeki sekmelerden 'Konuşmalar'ı ve soldaki sekmelerden 'Günlük şifreleme'yi seçin. Şimdi karşınıza gelen ekranda 'Yeni şifreleme parolası'nı göreceksiniz. Bu bölümde belirlediğiniz bir şifreyi girerek ve onaylayarak (doğrulayarak) Uygula butonuna basın. 'Sohbet günlüklerimi parola ile koru' seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.

Bu taktirde artık konuşmalarınız kayıt altına şifreli olarak alınacaktır ve sizden başka kimsenin bu konuşmalara ulaşması mümkün olmayacaktır.

Sekmeli sohbetler

Sekmeli sohbetler

Sekmeli Sohbetler özelliği Plus!'ın takdire şayan bir diğer önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Sekmeli sohbetler opsiyonu, sizin aynı pencerede birden fazla kişiyle konuşma yapabilmenize olanak tanır. Bu sayede Windows altında örneğin 10 ayrı arkadaşınızla konuşurken 10 farklı pencereyle uğraşmaz, bir tek Messenger penceresinden sekmeler yardımıyla 10 kişiyle de rahatlıkla konuşabilirsiniz.

Bunun için Plus! > Tercihler...'e girin ve üst kısımdan Konuşmalar'ı, sol kısımdan ise 'Sekmeli Sohbetler' sekmesini seçin. Ardından Sekmeli Sohbetleri etkinleştir ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretleyin ve Tamam'a basın. Bundan sonra artık aynı pencere altında birden fazla kişiyle sohbet edebileceksiniz.

Sohbet günlükleme

Sohbet günlükleme

Plus!'ın konuşma kayıtlarını alabildiğini artık biliyoruz. Şimdi de kayıt opsiyonunun ayrıntısına inelim. Bunun için Plus!>Tercihler...'e girin ve sonraki adımda, tepedeki seçeneklerden 'Konuşmalar'ı ve ardından soldaki seçeneklerden 'Sohbet Günlükleme'yi seçin.

Karşınıza kayıt opsiyonuyla ilgili pek çok ayar gelecektir. Örneğin kayıt dosyalarının aylara göre mi yoksa kişilere göre mi tutulacağına bu bölümden karar verebilirsiniz. Bunun yanında kayıt dosyalarının düz metin dosyasına ya da HTML dosyalarına kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.

Olay bildirimleri

Olay bildirimleri

Olay Bildirimleri özelliği, kişiye özel haber almanızı sağlar. Bir diğer deyişle her hareketinden haberdar olmak istediğiniz bir kişi çevrimiçi olduğunda, meşkul konumuna geldiğinde, iletisini değiştirdiğinde, dinlediği şarkıyı değiştirdiğinde ya da çevrim dışı olduğundan anında haberdar olabiliyorsunuz. Örneğin, böyle bir kişi çevirmiçi olduğunda siz farklı bir melodi ya da bir sesle haberdar ediliyorsunuz.

Bunun için Plus!>Tercihler...'den sonra yukarıdaki seçeneklerden Özelleştir!'i ve soldaki kısımdan 'Olay Bildirimleri'ni seçin. Ekle butonu ile istediğiniz kişiyi belirleyin ve ona özel ayarları manuel olarak tamamlayın.

Konuşma seçenekleri

Konuşma seçenekleri

Konuşma Seçenekleri'ne Plus!>Tercihler...'den ulaşabilirsiniz. Bu kısımda Plus!'ın temel ayarlarını yapabilirsiniz. Örneğin Plus!'ın Windows Live Messenger penceresinde görünmesini istemiyorsanız 'Araç çubuğuna Messenger Plus! düğmeleri ekle'nin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırabilirsiniz. Bunun yanına Messenger'ın tipik bir özelliği olan 'Kullanıcı ileti yazıyor' özelliğini dahi buradan ayarlayabiliyorsunuz.

Bunun dışında sohbet pencerelerinin saydamlığını artırarak daha silik bir konuşma penceresiyle yazışabilmeniz de mümkün.

Okuyucu Yorumları