Windows RT ölmemiş olabilir!

Microsoft, Windows 10'un sürpriz bir sürümü üzerinde çalışıyor olabilir!

Sürpriz Windows 10 izleri!

2012'de Windows 8 ile birlikte tanıtılan, ARM işlemcili tabletlere özel Windows RT, sadece Microsoft'un sunduğu yazılımları çalıştırabiliyordu. İşletim sistemi geleneksel 32-bit Windows programlarını çalıştıramadığı için yeteri kadar ilgi çekememişti. Microsoft'un RT'li son cihazı ise 2013'te çıkan Surface 2'ydi.

Şimdi ise yeni ortaya çıkan bir dokümantasyon, Microsoft'un ARM işlemcilerine yönelik 32-bit destekli Windows 10 üzerinde çalıştığını gösteriyor. Belgelerde x86 mobil cihazlarda Windows 10 çalıştırmaktan da bahsediliyor. Bahsettiğimiz bilgiler, Microsoft'un geliştirici ağı MSDN'nin altında "Audio Engine Core Test" adlı sayfada yer alıyor. İlk maddedeki "Windows 10 for desktop editions (Home, Pro, Enterprise, and Education) ARM", firmanın ARM yongalarını bir kenara bırakmadığının ipucunu veriyor.

Windows RT ölmemiş olabilir!

Microsoft'un kullanıcı topluluğu, Windows RT'yi daha önce Win32 programlarını çalıştıracak biçimde modifiye etmeyi başarmıştı. Microsoft'un çalışmaları ise ARM için daha iyi bir destek getirebilir.

Okuyucu Yorumları